POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Melkemichel hyllar AFC:s flytt: ”Hade gått åt helvete annars”

Özcan Melkemichel var med på AFC:s resa från division 1 till allsvenskan.
Dif-tränaren tror att klubbens flytt till Eskilstuna var livsnödvändig.
- De hade inte klarat två år innan det gått åt helvete, säger han i podcasten "Lundh".

Efter fjolårets succésäsong av AFC United stod det klart att klubben skulle lämna Stockholm. Flyttlasset gick till Eskilstuna, ett samarbete med Eskilstuna City inleddes – och klubben bytte namn.

Djurgårdens nye tränare Özcan Melkemichel var med och tog upp laget från division 1 till allsvenskan och berättar i podcasten Lundh om en spännande men märklig resa med klubben.

Enligt Melkemichel introducerades han för projektet via en agent och god vän. Ordföranden Alex Ryssholms visioner gjorde att han nappade.

- Jag tänkte att den här killen tänker stort och det är ett intressant projekt, säger Melkemichel.

Han var dock tydlig med att han bara skulle åta sig uppdraget på ett villkor.

- Det enda jag kräver av dig är att du inte blandar dig i fotbollen. Om du lovar mig det så ska vi visa fuck you till alla, vi fixar det här. Jag var hundra procent säker på att jag skulle ta upp dem. Det klickade på något sätt, förklarar han.

När han kom till den första träningen fick han dock en smärre chock.

- Jag trodde att de hade 14-15 spelare. I december på den första träningen var det fem, sex spelare. ”Vad i helvete har jag gett mig in på?", tänkte jag. Men det blev bättre med tiden.

Enligt Özcan Melkemichel är klubbens flytt från Stockholm till Eskilstuna helt avgörande för att man ska kunna överleva på sikt.

- I AFC:s fall var det direkt nödvändigt. Annars hade de aldrig klarat av det. Det hade inte funnits någon framtid. Det är det bästa som hänt för AFC. De har stöd från näringslivet, stöd från de styrande och de kommer att få ett ganska bra stöd från invånarna. Förutsättningarna kommer att vara väldigt bra.

- De hade inte klarat två år innan det gått åt helvete.

141 - Özcan Melkemichel

Avsnitt 141 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Özcan Melkemichel. Djurgårdens nya tränare berättar om mötet som vände Dif-styrelsens skepsis, om trycket att lyckas när han nu är ambassadör för andra tränare med utländsk bakgrund, om tron att hans namn och bakgrund gjort att chansen i en etablerad klubb dröjt, om vad Dif-truppen saknar, om cupfiaskot och utmaningen i att sportchefen Bosse Andersson har sista ordet om värvningar. Dessutom talar Melkemichel om framgångarna i Syrianska, om sin spelfilosofi, om karriären som spelare, om värdet av tränarutbildning, om det sorgliga i att sponsorer inte är intresserade av Syrianska och Assyriska och att Södertälje inte står bakom klubbarna. Melkemichel berättar även om vad som fick honom att ta tränaruppdraget i AFC, vad han lovade Alex Ryssholm, klubbens möjligheter i Eskilstuna och hur det kändes att kliva av när den nådde allsvenskan.

Publicerad 2017-03-15 kl 13:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå