POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Melkemichels kritik: ”Jag vill vara mer involverad i värvningarna”

Özcan Melkemichel vill ha mer att säga till om.
I podcasten ”Lundh” talar han om önskemålet få större mandat vid värvningar.
- Jag får acceptera det i år men nästa år vill jag vara mer engagerad, säger han.

Souleymane Kone var redan klar när han kom. Aliou Badji hade han aldrig sett spela tidigare. I podcasten Lundh berättar Djurgårdens nytillträdde tränare Özcan Melkemichel om samarbetet med Bosse Andersson i arbetet med att bygga truppen – och önskemålet om att få vara med och bestämma mer.

- Tillvägagångssättet då man diskuterar en trupp är lite mer komplicerat här än vad det är i mina tidigare klubbar, konstaterar Melkemichel.

På vilket sätt är det annorlunda?
- Det är fler människor inblandade, sedan känner jag att jag skulle vilja vara mer involverad i spelarna som kommer hit. Nu har det inte kommit så många spelare i och för sig. Koné var redan klar när jag kom. Badji från Senegal har jag inte sett, men han är klar. Vi för diskussioner hela tiden, självklart, men jag skulle vilja kunna använda de kontaktnäten jag haft. Det tar tid och vi kommer att hitta varandra någonstans, men det känns som att jag skulle vilja var mer involverad.

Özcan Melkemichel har ett förflutet hos bland annat Syrianska och AFC Eskilstuna. Lite mindre klubbar där han menar att hans ord vägt tyngst i slutändan.

- Sista ordet har alltid varit mitt och det är ganska naturligt tycker jag. Som tränare ska det vara så. Det är du som tränare som utifrån din spelidé vill ta in de spelarna som passar in. Där känner jag att vi fortfarande har lite att diskutera.

Vem har sista ordet i Djurgården?
- Just nu är det Bosse.

Hur ser du på det?
- Jag får acceptera det i år men nästa år vill jag vara mer engagerad.

Melkemichel menar också att hans spelfilosofi skiljer sig tydligt från föregångarnas sätt att se på fotboll.

- De (Djurgården) frågade mig mycket om min filosofi och de vet vad jag står för. Men om man jämför med hur Djurgården varit de senaste åren så är det stor skillnad och det är den vi ska förändra och det kommer att ta tid. Spelarna tänker lite annorlunda, de är vana och nu ska de lära sig något nytt.

- Det viktigaste är att klubben skaffar en spelfilosofi och hämtar tränare som passar in där. Då behöver du inte ha den omsättningen. Pelle var på sitt sätt, Dempsey var på sitt sätt och jag är på mitt sätt. Då är det viktigt att klubben har en filosofi så att inte tränaren styr filosofin. Då behöver det inte vara ett problem.

141 - Özcan Melkemichel

Avsnitt 141 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Özcan Melkemichel. Djurgårdens nya tränare berättar om mötet som vände Dif-styrelsens skepsis, om trycket att lyckas när han nu är ambassadör för andra tränare med utländsk bakgrund, om tron att hans namn och bakgrund gjort att chansen i en etablerad klubb dröjt, om vad Dif-truppen saknar, om cupfiaskot och utmaningen i att sportchefen Bosse Andersson har sista ordet om värvningar. Dessutom talar Melkemichel om framgångarna i Syrianska, om sin spelfilosofi, om karriären som spelare, om värdet av tränarutbildning, om det sorgliga i att sponsorer inte är intresserade av Syrianska och Assyriska och att Södertälje inte står bakom klubbarna. Melkemichel berättar även om vad som fick honom att ta tränaruppdraget i AFC, vad han lovade Alex Ryssholm, klubbens möjligheter i Eskilstuna och hur det kändes att kliva av när den nådde allsvenskan.

Publicerad 2017-03-14 kl 06:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå