POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Michelsen delar agent med senaste Hammarby-värvningen: ”Kan vara känsligt”

Hammarbys mittbacksvärvning Mads Fenger delar agent med tränaren Jakob Michelsen. Känsligt enligt vissa, men Michelsen menar att det också kan ha hjälpt Hammarby i rekryteringen av spelaren.
- Jag tror att en av anledningarna till att vi fick Mads Fenger är att vi har samma agent, berättar han i Lundhs podcast.

I slutet av april tillsattes Jesper Jansson som ny sportchef för Hammarby. I samband med det började rykten om Hammarby kommer att värva några spelare i sommar. En fråga som tränaren Jakob Michelsen inte ville lämna något svar på.

- Det är en fråga du ska ställa till Jesper. Jag har inte heller full koll på ekonomin. Jag tror att vårt stora fönster kommer i vinter, för vi har en del kontrakt som går ut då. Antingen förlänger vi dem eller så måste vi ersätta dem. Jag är inte säker på att det kommer hända mycket i sommarens fönster, men det beror också på om vi säljer någon, om det blir skador eller om någon vill lämna, säger Jakob Michelsen i veckans podcast med Olof Lundh.

En värvning är dock redan klar för Michelsen. Randers mittback tillika lagkapten, Mads Fenger, värvades i februari och kommer att ansluta till laget i juli.

 - Jag är väldigt glad över att han kommer in. Jag valde ut honom själv. Jag har känt honom under flera år och han är en av de bästa mittbackarna i dansk fotboll. Han har rankats precis under Erik Johansson och Mathias Jörgensen som båda spelar i FC Köpenhamn och hålls högst. Det är en värvning som jag ser fram emot att få in. Han är bra med bollen och är bra defensivt. Han är en tyst men bra ledare.

Han delar samma agent som du. Är det känsligt i dagens fotbollsvärld?
- Det tror jag inte. Men det kan det vara. Många agenter har samma tränare och spelare. Jag tror att en av anledningarna till att vi fick Mads Fenger är att vi har samma agent. Det är inte så vanligt att en toppback i Danmark går till elftelaget i Sverige. Men vi framförde en plan som var väldigt intressant för honom.

Men vi har sett fler danska spelare komma till Sverige. Vi har expertskatten som gör att det ger lite mer ekonomiskt nu än förr att komma till Sverige. Vi har sett danska spelare i IFK Göteborg, i Malmö…
- Generellt är det bra för svenska spelare att gå till Danmark och för danska spelare att gå till Sverige på grund av exportskatten i de båda länderna. Jag tycker att svensk fotboll definitivt är på rätt väg. Ligan blir mer och mer attraktiv. I Danmark är det en liten publikkris nu, och i Sverige är det tvärtom. Jag tror att det också spelar in att det nya tv-avtalet blev rekordbra för klubbarna. Det är en intressant produkt, och det är mycket fans, mycket media och mycket hajp runt matcherna. Det är klart att det är roligare att spela inför 20 000 åskådare än 6 000. Om Sverige fortsätter som de gör nu har de bra chanser att gå om danska ligan. Just nu är danska ligan lite bättre, men jag tror att det kan ändras inom ett par år.

150 - Jakob Michelsen

Avsnitt 150 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Jakob Michelsen. Hammarbys danske tränare berättar hur han vill ändra kulturen i klubben, att det dröjer ett par transferfönster innan Bajen kan konkurrera i toppen, att han aldrig hade sett floppvärvningen Gershon Koffie, att han tror på Jesper Jansson som sportchef, att han inte räknar med några större värvningar redan i sommar, att utmaningen i Hammarby gjorde valet lätt när han hade mycket att välja på och att det aldrig går att se något negativt med att ha många och passionerade fans. Michelsen talar även om chocken över att kollegan Allan Kuhn fick sparken trots SM-guld, om kulturskillnaderna på danska och svenska tränare, om de utskällningar han gett Bajen-truppen, om det svåra i att ge spelare besked att de inte är önskvärda och om det känsliga i att nyförvärvet Mads Fenger har samma agent som han själv. Danske Michelsen går även in på hur han som 14-åring insåg att han ville bli tränare, om vad det betyder att han inte har någon spelarkarriär, om vad han lärt sig på att träna pojkar, flickor och kvinnor, om vad åren som tränare i Tanzania gav honom, om det blir Hammarby-spelare från just Tanzania, om vad som går först av resultat och spel och varför han kallas ”Mini-Mourinho”.

Publicerad 2017-05-19 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå