Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Michelsen om Tanzania-sejouren - fick möta Drogba och Touré: ”En fantastisk tid”

Jakob Michelsen kallas ”Mini-Mourinho” efter sin succé i Danmark.
Vägen till Bajen gick via en sejour i Tanzania – där han ställdes mot Didier Drogba och Yaya Touré.
- Det var otroligt att möta några av världens bästa spelare, säger han i podcasten ”Lundh.”

Dansken Jakob Michelsen tog inför den här säsongen över tränarsysslan i Hammarby efter Nanne Bergstrand. Michelsen hade gjort stor succé med Sönderjyske säsongen innan, men vad många inte vet är att 36-åringen dessutom hunnit med en sejour inom Tanzanias landslagsledning. Först som assisterande till A-landslaget och sedan som huvudansvarig för U17- och U20-landslaget.

I podcasten ”Lundh” berättar han om tiden i landet:

- Det var ett och ett halvt fantastiska år. Jag hade ett ettårskontrakt, men trivdes så bra att jag förlängde med ett halvår. Första året levde min fru med mig där nere, och sista halvåret flyttade hon tillbaka till Danmark. Det var därför jag lämnade, för jag fick flyga fram och tillbaka hela tiden. Jag valde att komma tillbaka. Men det var otroligt att möta några av världens bästa spelare i Didier Drogba och Yaya Touré när vi mötte Elfenbenskusten. Vi fick resa över hela kontinenten. Men vi fick också spela U17-matcher inför 30 000 åskådare på dåliga planer, och fick välja spelare från hela landet. Det var fantastiskt att få jobba i en annan kultur. Det var faktiskt därför jag lämnade. Jag hade precis förlängt kontraktet med min danska klubb, men jag hade en klausul som sa att jag fick lämna om jag fick ett erbjudande från utanför Danmark. Det var en utmaning för mig som person att jobba med människor i en annan kultur.

ANNONS

Vad lärde du dig i Tanzania?
- Jag lärde mig många saker. Kommer du som en vit man till Afrika måste du anpassa dig till ett annat land. Det finns ett roligt uttryck: vi har klocka, men i Afrika har man tid. Vi behövde införa struktur i sättet vi jobbade på. Men vi jobbade också med några fantastiska personer som verkligen ville ge sin högra arm för att lyckas inom fotbollen. En av de bästa spelarna jag någonsin jobbat med var Mbwana Samatta. Han blev vald till den bästa spelaren i Afrika som fortfarande spelade på kontinenten förra året. Nu har han gått till Belgien, och jag tror att han kommer få en fantastisk karriär.

Kommer vi få se några spelare från Tanzania i Hammarby?
- Kanske, kanske. Men det är en stor kvalitetsskillnad. De riktigt bra spelarna är svåra att få. Han spelar i Belgien, och antagligen i Premier League snart. Men man vet aldrig i fotbollen.

ANNONS

150 - Jakob Michelsen

Avsnitt 150 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Jakob Michelsen. Hammarbys danske tränare berättar hur han vill ändra kulturen i klubben, att det dröjer ett par transferfönster innan Bajen kan konkurrera i toppen, att han aldrig hade sett floppvärvningen Gershon Koffie, att han tror på Jesper Jansson som sportchef, att han inte räknar med några större värvningar redan i sommar, att utmaningen i Hammarby gjorde valet lätt när han hade mycket att välja på och att det aldrig går att se något negativt med att ha många och passionerade fans. Michelsen talar även om chocken över att kollegan Allan Kuhn fick sparken trots SM-guld, om kulturskillnaderna på danska och svenska tränare, om de utskällningar han gett Bajen-truppen, om det svåra i att ge spelare besked att de inte är önskvärda och om det känsliga i att nyförvärvet Mads Fenger har samma agent som han själv. Danske Michelsen går även in på hur han som 14-åring insåg att han ville bli tränare, om vad det betyder att han inte har någon spelarkarriär, om vad han lärt sig på att träna pojkar, flickor och kvinnor, om vad åren som tränare i Tanzania gav honom, om det blir Hammarby-spelare från just Tanzania, om vad som går först av resultat och spel och varför han kallas ”Mini-Mourinho”.

Publicerad 2017-05-21 kl 06:45

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto