Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Mirakeldoktorn räddade Smarasons karriär: "Fick 20 sprutor varje dag"

Arnor Smarason åkte under sin tid i Heerenveen på en svår ryggskada. Då for han till den tyske läkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt en vecka och skadan blev putsväck.
- Han är en liten wunderdoktor, säger han i podcasten Lundh.

Arnor Smarason upplevde en fin säsong 2008/2009 med Heerenveen, med vilka han fick bli cupmästare med.

Säsongen efter skulle bli en mardröm. Redan under den andra träningen på försäsongen ådrog han sig en ryggskada, som skulle visa sig vara ordentligt besvärlig.

- Jag kunde inte springa helt enkelt, jag kunde knappt gå i nio månader. Jag försökte med allt. Det medicinska teamet, jag var i Belgien hos en specialist, jag gjorde en operation. Det var ingenting som hjälpte, säger han i podcasten Lundh.

Då tog sig Smarason till en doktor i Tyskland som skulle visa sig vara helt rätt person att vända sig till. Det var den tidigare Bayern München, i dag i det tyska landslaget, läkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

- Det var inte förrän jag åkte till honom i en vecka. Varenda dag tror jag att jag fick 20 sprutor. Jag visste inte om vad det var han gav mig. Han är en liten wunderdoktor på nåt sätt. Det var absolut inget olagligt, säger han.

- Jag var där en vecka och fick mycket behandling. Efter den veckan var skadan borta. Det var mot slutet av säsongen och mitt kontrakt gick ut. Då blev det ett steg ner till Esbjerg för att få igång karriären igen.

Smarason var inte heller där som ensam spelare hos Müller-Wohlfahrt. Bredvid honom i väntrummet satt bland annat två gamla storlirare: Andrij Sjevtjenko och Milan Baros.

- Det var ganska stort då, minns han.

FAKTA

109 - Arnor Smarason

Avsnitt 109 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Arnor Smarason. Hammarbys mittfältare drömde om EM-spel för Island, men har fått följa dramatiken från Stockholm. I podden berättar han om Lars Lagerbäcks inledning som förbundskapten, hur svensken fått spelarna att lyfta sig och tro på att det var möjligt att nå mästerskap och vilka konsekvenser EM-framgångarna fått. Dessutom talar Smarason om Hammarbys tunga säsongsinledning, om varför Nanne Bergstrand gör rätt i att predika tålamod, vad spelarna diskuterade på mötet med tränaren och vad det var som lockade islänningen att skriva på för klubben. Arnor Smarason berättar även om karriären i Holland, hur tufft det var när Helsingborg visade sig vara ett luftslott, om Henrik Larssons stenhårda attityd och varför han valde att tiga och inte säga något till medierna.

Publicerad 2016-07-01 kl 06:00
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER