POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
2v

Moström var nära AIK-återkomst: "Men de ville att jag skulle gå ner mycket i lön bara för att jag var AIK:are"

Mattias Moström har varit Molde trogen sedan 2006.
Men vid ett tillfälle var det aktuellt med återkomst till AIK. 
-  De ville att jag, bara för att jag var AIK:are, skulle gå ner mycket i lön och komma dit för att jag var en riktig AIK-kille, säger han i podcasten "Lundh". 

Molde-veteranen Mattias Moström lämnade under 2006 AIK för spel i den norska storklubben och har sedan dess varit klubben trogen. Däremot har det genom åren spekulerats i en återkomst till Stockholmsklubben och vid ett tillfälle var det uppe på tapeten, men då tog Moström avstånd. 

- Det närmsta… eller nära och nära… jag pratade med Björn 2013 eller 2012… Då frågade han om jag var intresserad, och jag svarade "absolut". Men då var det mycket snack om lönen och sådant. De ville att jag, bara för att jag var AIK:are, skulle gå ner mycket i lön och komma dit för att jag var en riktig AIK-kille. Det var inte jag så intresserad av, säger han i podcasten "Lundh". 

Även kärleken har ett pris?
- Så är det. Du måste leva också.

Hur följer du klubben i dag och hur mycket följde du guldet?
- Jag ser allt jag kan och följer i medier, på twitter och instagram och ser matcherna när jag kan. Jag har bra koll.

Har du mycket kontakt med dem också?
- Nej, det har jag faktiskt inte. Jag pratar med de äldre, som Kenny Pavey, då och då. Men inte så många i klubben. Det är inte så många kvar från när jag spelade. Per Karlsson är den enda. Men jag har stenkoll.

Gläds du åt Rikard Norling och Björn Wesström, som du haft med att göra för länge sedan?
- Ja, ja, så klart. Jag har inget agg mot dem. Rikard Norling är en fantastisk tränare. Björn är en fantastisk sportchef. Båda är fantastiska personer. Jag har inget ont att säga om dem. Rikard var i Brann i Norge, så jag fick träffa honom där.

Ni kvalar till Europa League och AIK till Champions League, men ni kan mötas. Om AIK möter Molde, hur hade det varit?
- Det hade varit en tuff match. AIK är ett väldigt bra defensivt organiserat lag. Men över två matcher hade vår kvalitet tagit över. Det tror jag.

Lyssna på hela avsnittet med Mattias Moström i spelaren ovan. 

FAKTA

224 - Mattias Moström

Avsnitt 224 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Mattias Moström. Den förre AIK:aren är stor i Norge efter tre ligatitlar och två cupguld med Molde och tar nu sats för sin 13:e säsong i klubben och talar om Ole Gunnar Solskjaers storhet som tränare, om övertygelsen att OGS skulle lyckas i Manchester United, om snacket att jobba med OGS efter spelarkarriären, om den lilla klubbens förvandling med miljardärernas hjälp och om att han rankar den norska ligan över allsvenskan.

Dessutom berättar Moström om genombrottet i AIK, om turbulensen när klubben åkte ur allsvenskan, om när han blev ombedd att lämna AIK, om varför miljön i Molde passade honom som spelare och om varför det aldrig blivit en återkomst trots en del samtal med AIK.

Mattias Moström ger sin syn på varför han bröt med Kalmar FF trots en överenskommelse sommaren 2011, om hur han tog Henrik Rydströms kritik mot hans tilltänkta lön i KFF, om varför det aldrig blev landslagsspel och om alla historier han hörde om Uwe Rösler inför att han skulle träna Molde och överraskningen när den nuvarande MFF-tränaren både var trevlig och bra.

Publicerad 2019-04-05 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå