Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Nannskog vill bli sportchef: "Det lockar mig"

Daniel Nannskog trivs på SVT.
Ändå har han en dröm: sportchef i en klubb.
- Jag har oerhört mycket tankar på att en dag få bygga mitt eget lag, säger han i podcasten Lundh.

Sommaren 2012 klev Daniel Nannskog in i SVT och blev kanalens fotbollsexpert. I somras gjorde han det tredje stora mästerskapet för SVT och skrev 2015 ett treårskontrakt. I podden Lundh är han tydlig med att han gillar jobbet, men att han har en dröm.
Att göra likt Jens Fjellström (lämnade C More i somras och blev assisterande tränare i Malmö FF) och återvända till fotbollen – men som sportchef i en klubb.

- Jag har det oerhört bra på SVT, det måste jag säga. Jag trivs att stå och snacka med dig när vi kollar landslaget. Vi har det bra, och det är ett drömyrke. Jag ska inte klaga. Det som jag saknar är att jobba efter tre poäng på söndagen; att lägga upp en vecka och känna pulsen som man får under veckan. Vara noggrann med förberedelserna och kanske då i en sportchefsroll kunna ge bästa möjliga förutsättningar att sätta ihop bästa möjliga lag på alla positioner. Det lockar mig, säger han i podcasten Lundh.

- Och det är klart att jag har oerhört mycket tankar på att en dag få bygga mitt eget lag, och göra det jäkligt bra.

Vilka tankar konkret?
- Ibland kan jag tycka att man slänger in spelare utan tanke. Jag kan ta ett exempel. Det var ju den här killen från Sogndal till Göteborg, Malick Mané. Jag satt i norska TV2 och följde norsk fotboll och har följt hans karriär där. Scoutingen där när han kommer in, det är dåligt gjort. Det är dålig scouting. Det var en egoistisk spelare, en spelare som inte alls hade något lagspel i sig. Där menar jag att man kan göra mycket bättre scouting. Man kan ringa mig. Jag har suttit som expert, jag har full koll på norska ligan. Jag visste redan när han kom att det här kommer inte att sluta bra. Och där kan jag tycka att man gör det för dåligt.

- Det är det som i så fall skulle kunna locka mig, att göra en jäkligt bra research. Att kolla exakt vilken spelartyp vi behöver på den här positionen för att resten ska fungera. Det är de sakerna som verkligen kan intressera mig i en sådan roll, att göra det hundraprocentigt. Till exempel när man ska värva in en spelare, att verkligen kolla upp med väldigt många källor. Vad är det för typ? Brinner han? Att ha oerhört många möten med spelaren i fråga för att verkligen kolla att karaktären är rätt.

- Till exempel om du är i en stockholmsklubb, klarar du av pressen att spela inför 25-30 000 där folk kräver att du ska vinna? Såna saker intresserar och lockar mig till att eventuellt någon dag få hoppa på en sådan roll.

Daniel Nannskog har provat på jobbet som tränare i FC Stockholm Internazionale som han tog upp från division 4 till division 3 men han hoppade av i våras. Det var svårt för honom att träna en klubb med spelare som inte hade fotbollen som yrke och han hade inte heller tiden som krävdes.

Återstår att se om någon klubb visar intresse för Daniel Nannskog som sportchef.

114 - Daniel Nannskog

Avsnitt 114 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Daniel Nannskog. SVT:s expert ger sin syn på landslaget efter Zlatan Ibrahimovic, varför han var en av få som ville se Janne Andersson som ny förbundskapten, vilken startelva han föredrar och hur han såg på Kim Källströms sommarprat om bland annat att Zlatan styrde det mesta. Nannskog berättar även vad som lockade med ett expertjobb i tv, att han älskar att bjuda på sig själv och trivdes i Norge där det var mer debatt i tv och om saknaden av att jobba med stora och internationella ligor. Den tidigare anfallaren ger självklart sin syn på Allsvenskan, talanger som Alexander Isak och berättar om att han gärna återvänder till fotbollen som sportchef, hur han skulle bygga ett lag och drar exempel på dålig scouting i Allsvenskan. Dessutom talar han om sin karriär, att han ångrar att han inte skärpte sig tidigare och där festande gick ut över fotbollen, att han då hade spelat fler landskamper och varför en del kunde uppleva honom som jobbig i omklädningsrummet när han jagade på dem.

Publicerad 2016-09-05 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER