POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Nordstrand: "United har varit jättesvåra att jobba med"

Manchester United stänger in sig och bjuder inte till gentemot media.
Det berättar Frida Norstrand om i Fotbollskanalens podcast Lundh.
- De har varit jättesvåra historiskt, säger hon. 

Viasats reporter Frida Nordstrand gästar den här veckan Fotbollskanalens podcast Lundh. I avsnittet pekar hon ut vilka klubbar som är lätta att jobba - och vilka som kan vara svåra att hantera.

- För mig är de spanska klubbarna bra eftersom det är många som inte vill prata engelska där, och då har jag en jättefördel, då hoppar jag upp rätt högt på de där listorna. Sedan tycker jag generellt att tyska klubbar är de bästa klubbarna är bäst när det gäller att leverera. Vissa klubbar har kontrakt med sina spelare att de ska göra X antal medietimmar, det är inget snack. Men också att de tar dem i örat och säger ”ställ dig här”. Vissa klubbar är ju mycket mer rädda för sina spelare, vilket gör det jättesvårt. Om presscheferna själva inte ställer några krav… Spelarna kommer ju säga att ”jag går med på att göra en intervju med Frida” eller inte, men presscheferna måste ställa frågan, och vissa gör inte ens det för att skydda dem, berättar Nordstrand.

Vilka är mardrömsklubbarna?
- Manchester United har varit jättesvåra historiskt. Nu, i och med att jag mest jobbar med Champions League, vet jag inte lika mycket.

Det verkar vara samma bild när man läser om det.
- Ja, de har varit lite så att de inte ställer några krav på sina spelare. De måste gå igenom en mixad zon där de som inte har rättigheterna står, och det har till och med varit så att jag har hört när jag står där nere att de har sagt åt dem att ”gå igenom men stanna inte, gå rakt in i bussen”. Uppmanat till att strunta i media, vilket ju är helt fel sätt. Så de har varit lite luriga. Sedan är det ofta så också att vissa klubbar skyddar vissa spelare, typ Messi, där de gör allt för att han ska slippa. Många klubbar har ett par spelare som de alltid skickar ut som ingen vill prata med, och det är också lite lurigt.

FAKTA

146 - Frida Nordstrand

Avsnitt 146 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Frida Nordstrand. Viasats flygande reporter varvar Champions League med F1 och har även jobbat med mästerskap, OS och World Cup i hockey. Nordstrand är öppen med att hon upplever att fotbollen går att fel håll medialt, att kontakter på plats är viktiga för att få loss spelare, att sociala medier inte bara underlättar jobbet när man är på plats och att man inte kan ställa för tuffa frågor direkt efter en match. Dessutom om de många intervjuerna med Zlatan, vilka som är lätta och svåra att intervjua, att Uefa och klubbarna vill minska insynen kring vad som sker efter matcherna och hur fotboll är att bevaka jämfört med F1 och hockey. Frida Nordstrand berättar att språk varit en faktor i hennes karriär, att det är viktigt att ligga på med egna uppslag och idéer, synen på näthatet som kollegor får utstå, att hon ser hur det blir fler och fler kvinnor som tar plats och att hon  är gärna en inspiratör för unga kvinnor som vill jobba som sportjournalister.

Publicerad 2017-04-21 kl 11:30
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto