Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norling om Alms styrelsekonflikt: "Känner igen mig i reaktionen"

Andreas Alm hamnade i en konflikt med AIK:s styrelse och sparkades till slut.
- Jag känner igen mig i Andreas reaktion, säger nu efterträdaren Rikard Norling. 

AIK:s nygamle tränare Rikard Norling gästar Fotbollskanalens podcast Lundh den här veckan, och i den berättar han om de svartgulas målsättning 2016.

- Frågar du Mattias Grundström (styrelseordförande i AIK Fotboll AB) - och han är vår högste representant - så är målet att vi ska vinna SM-guld. Det tillhör ju på något sätt AIK att alltid sträva efter det, sen gör man värderingen om man är kapabel nog att driva det vidare ett år till om man inte infriat förväntningarna. Det gäller ju även mig och i år, att sträva efter att vinna. Vinner du är allt fri och fröjd - gör du inte det så får du övertyga om varför vi kommer att göra det nästa år, säger Norling.

ANNONS

Just styrelsens målsättning och arbetet med att ta fram den störde AIK:s tidigare tränare Andreas Alm, vilket ledde till en öppen konflikt. Alm fick till slut sparken under våren och Norling ser likheter med hur det slutade för Alm med hur det slutade för honom själv när han sparkades av AIK 2008.

Som AIK:are följde du säkert den diskrepans som var mellan Andreas Alm och föreningens mål och styrelsen, som ju lite ledde till Andreas Alms fall. Är det typiskt AIK att det blir så eller är det så i alla storklubbar?
- Det finns väl en touch av det i alla storklubbar, men AIK speciellt. Och jag känner igen mig i Andreas reaktion och så, att man fastnar i det här spelet lite grand, som jag också gjorde 2008. Och så tar det fokus bort ifrån en, och till slut är det oundvikligt att ”nej, det är dags för något nytt nu.” Det blir FÖR mycket och det är inte bra för AIK när energin blir missriktad. Och det är verkligen lätt i en sån roll alltså, att vara ansvarig tränare i AIK, att lockas in i det. Jag har gjort det en gång och det är en av de bitar nu som jag vill kunna säga när AIK tycker att det är dags att byta igen, att jag i alla fall inte har fastnat i det en gång till.  

ANNONS

115 - Rikard Norling

Avsnitt 115 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Rikard Norling. Åtta år efter att han fick sparken från klubben i sitt hjärta så återvände Norling till AIK i maj och i podden pratar han om lärdomarna från senast, hur tungt det var när Mikael Stahre tog över AIK och direkt vann dubbeln, vad han drömmer om att åstadkomma och de personer han vill be om ursäkt från första vändan i klubben där han nu erkänner att han lade fokus på helt fel grejer. Norling berättar även om hur Malmö FF-ledningen bemötte honom med kyla när han återvände med AIK i somras, om hur tufft det var att träna klubben, att han var en nödlösning från början men att han är stolt över tiden i MFF och att han kände det som om han fick sparken trots att han sade upp sig själv. Dessutom berättar Norling om misslyckandet i Norge, om att han vägrade spela cynisk fotboll för att rädda sig, att flera stora klubbar i Skandinavien ville ha honom när han var ledig, hur han utvecklade sin syn på att vara tränare och hans relation till medier, rädslan för bengaler och varför han inte vill ta med sina barn på alla AIK-matcher.

Publicerad 2016-09-17 kl 23:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto