Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norling: "Skulle inte vilja ha mina barn nära en bengal"

Bengaldebatten är en ständigt het potatis inom svensk fotboll. AIK:s tränare Rikard Norling ser tudelat på företeelsen.
- Vi är ju alla inne i den där smeten på något sätt, säger Norling i Lundhs podcast.

Bengaler fortsätter att vara en fråga som delar svensk fotboll. Stämningshöjare eller farligt och matchstörande. AIK är en av de allsvenska klubbar vars supportrar regelbundet använder bengaler i samband med stora matcher. Klubbens tränare, Rikard Norling, har en viss oro kring företeelsen.

- Det är speciellt, för när man läser efteråt och ger getingbetyg eller vad man nu ger, plusbetyg på tifona, så ger man högre betyg åt de som använder bengaler. Så vi är ju alla inne i den där smeten på något sätt. Det jag är mest orolig för är det här… tänk om det tar fyr alltså. Vad skulle jag göra? Skulle jag springa upp dit och kasta en hink? Det räcker troligtvis inte, vad gör vi om människor börjar fatta eld? Det är det jag tycker är lite oroligt, som gör att… hoppas det går bra. Det är fint, men hoppas det går bra. Och det är ju på något sätt däri problematiken ligger, säger Norling i Lundhs podcast.

ANNONS

Hur gör du med dina barn på derbyn?
- Jag skulle inte vilja ha dem nära en bengal. Så är det. Men sen är det också det… det du varit inne på att vara tränare i en stor klubb med mycket passion. Jag var med 2001 när Stuart var tränare och det gick riktig knackigt. Jag satt uppe på läktaren då var hans vänstra hand får man säga, och satt vid hans familj, och det gick riktigt dåligt i spelet och resultatmässigt. Och det som hans barn som inte är mer än 5-6-7 år får höra då - som inte är personligt - är ibland kanske inte så bra att barnen får höra. Så jag är lite semi-restriktiv i att välja matcher där jag känner att det inte finns någon anledning att mina barn eventuellt ska riskera att höra att pappa är en flopp. Eller ännu värre. Det är lite ett pris som jag får betala, och det är jag redo att betala. Jag är redo att stå där som en symbol och ta skit, för det vet jag att vi får om det går dåligt. 

ANNONS
- Det är speciellt, för när man läser efteråt och ger getingbetyg eller vad man nu ger, plusbetyg på tifona, så ger man högre betyg åt de som använder bengaler. Så vi är ju alla inne i den där smeten på något sätt. Det jag är mest orolig för är det här… tänk om det tar fyr alltså. Vad skulle jag göra? Skulle jag springa upp dit och kasta en hink? Det räcker troligtvis inte, vad gör vi om människor börjar fatta eld? Det är det jag tycker är lite oroligt, som gör att… hoppas det går bra. Det är fint, men hoppas det går bra. Och det är ju på något sätt däri problematiken ligger.

Hur gör du med dina barn på derbyn?
- Jag skulle inte vilja ha dem nära en bengal. Så är det. Men sen är det också det… det du varit inne på att vara tränare i en stor klubb med mycket passion. Jag var med 2001 när Stuart var tränare och det gick riktig knackigt. Jag satt uppe på läktaren då var hans vänstra hand får man säga, och satt vid hans familj, och det gick riktigt dåligt i spelet och resultatmässigt. Och det som hans barn som inte är mer än 5-6-7 år får höra då - som inte är personligt - är ibland kanske inte så bra att barnen får höra. Så jag är lite semi-restriktiv i att välja matcher där jag känner att det inte finns någon anledning att mina barn eventuellt ska riskera att höra att pappa är en flopp. Eller ännu värre. Det är lite grand ett pris som jag får betala, och det är jag redo att betala. Jag är redo att stå där som en symbol och ta skit, för det vet jag att vi får om det går dåligt. 
ANNONS

115 - Rikard Norling

Avsnitt 115 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Rikard Norling. Åtta år efter att han fick sparken från klubben i sitt hjärta så återvände Norling till AIK i maj och i podden pratar han om lärdomarna från senast, hur tungt det var när Mikael Stahre tog över AIK och direkt vann dubbeln, vad han drömmer om att åstadkomma och de personer han vill be om ursäkt från första vändan i klubben där han nu erkänner att han lade fokus på helt fel grejer. Norling berättar även om hur Malmö FF-ledningen bemötte honom med kyla när han återvände med AIK i somras, om hur tufft det var att träna klubben, att han var en nödlösning från början men att han är stolt över tiden i MFF och att han kände det som om han fick sparken trots att han sade upp sig själv. Dessutom berättar Norling om misslyckandet i Norge, om att han vägrade spela cynisk fotboll för att rädda sig, att flera stora klubbar i Skandinavien ville ha honom när han var ledig, hur han utvecklade sin syn på att vara tränare och hans relation till medier, rädslan för bengaler och varför han inte vill ta med sina barn på alla AIK-matcher.

Publicerad 2016-09-17 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto