Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

ÖFK övertygat om att Potter stannar - tränaren bäst betald i klubben

Graham Potter kommer stanna i Östersunds FK länge till.
Det är ordföranden Daniel Kindberg övertygad om.
- Vi är inte klara med vår grej, säger Kindberg i podcasten Lundh.

Engelsmannen Graham Potter har tagit Östersunds FK från division 2, till cupguld och succé i Europa League. Tränarens framfart har inte gått andra klubbar obemärkt förbi, men trots de stora framgångarna har inte någon klubb kontaktat Östersund och visat konkret intresse för Potter den senaste tiden.

- Det är många som har varit nyfikna, men sen om det varit ett reellt intresse det vet jag inte, säger ordföranden Daniel Kindberg i veckans avsnitt av podcasten Lundh.

Kindberg berättar att hans vän Robert Martinez, nu Belgiens förbundskapten men tidigare manager i Wigan och Everton, har hört sig för om Potter när han var verksam i Premier League men i övrigt är det bara olika agenter och rådgivare som kontaktat honom, vilket gör det svårt för honom att sortera vad som är verkligt intresse och inte.

Östersunds ordförande menar också att andra allsvenska klubbar kan glömma Graham Potter. Ett sådant steg i karriären kommer inte engelsmannen ta, hävdar Daniel Kindberg. ÖFK:s starke man känner sig säker på att Potter kommer stanna kvar i klubben länge.

- Det är jag helt övertygad om. Han vill vara hos oss, vi är inte klara med vår grej. Han har mycket kvar att utveckla och vi känner att vi är på samma plan. Jag brukar säga till honom, titta inte på klubbar, titta på vem som är ordförande eller ägare.

- Graham älskar att vara här. Jag har sagt till honom att Charlie, hans äldste son, ska ta studenten i Östersund, minst, innan han flyttar vidare.

Hur långt det är till dess? Tio år.

Enligt de senaste taxeringsuppgifterna tjänar Graham Potter omkring 1,5 miljoner kronor om året som tränare i Östersund. Därmed är han bäst betald i klubben och ordföranden Daniel Kindberg har en tydlig idé om att tränarna ska tjäna bättre än spelarna.

- Det är ju de som gör jobbet. Jag tror vår assisterande har bättre betalt än spelarna också. Tränarna gör det avgörande arbetet, de bygger upp strukturen och utövar ledarskapet. Jag tycker det är rätt. Jag har svårt att se det omvända.

Då är ni ingen låglöneklubb på tränarsidan, som ni säger att ni är på spelarsidan.
- Nej, inte när det gäller ledarna, absolut inte. Våra ledare ska vi satsa på.

FAKTA

168 - Daniel Kindberg

Avsnitt 168 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Daniel Kindberg. Östersunds ordförande har på sju år tagit ÖFK från division 2 till Europa Leagues gruppspel och målet är att vinna turneringen. I podden berättar ÖFK-basen om alla stolar han sitter på, om att han förstår frågorna som följer men inte ser några problem med det, om den kommunala sponsringen, om att journalister ställer fel frågor, om den effektiva styrelsen med bara tre ledamöter, om synen på 51-procentsregeln, om investeringarna i klubben och att man var nära att sälja 49 procent till en indisk investerare i somras.

Dessutom talar Kindberg om Graham Potters betydelse, om varför han är övertygad om att engelsmannen stannar, om vilken spelare han tror ÖFK säljer i vinter, om hur man fyndar nyförvärv och om att det är fel att påstå att ÖFK betalar höga löner och att man aldrig betalat en enda svart krona under hans tid i klubben. Kindberg berättar även om hur han blivit mottagen i svensk fotboll, om hur alla med makt ser likadana ut, om att han inte är rädd för att andra klubbar ska kopiera ÖFK och vad han såg för brister i svensk fotboll som klubben utnyttjat under sin snabba klättring.

Publicerad 2017-10-26 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons