POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Olsen om att välja landslag: "Hela släkten höll på Danmark"

Robin Olsen valde Sverige framför Danmark.
I podcasten Lundh berättar han om landslagsbeslutet.
- Hela släkten höll på Danmark, säger målvakten.

Med två danska föräldrar hade Robin Olsen, som är uppvuxen i Sverige, tidigare ett danskt pass. Blågults målvakt, som tagit över efter Andreas Isaksson mellan stolparna, berättar i podcasten Lundh om hur det gick till när de båda förbunden gjorde sitt bästa för att locka honom till sitt landslag.

- Det började med att Danmark ringde, målvaktstränaren. Han ville presentera sig och höra lite om mig. Sedan kom vi överens om att vi skulle ha ett möte med målvaktstränaren i Malmö, Jonnie Fedel. Sedan dröjde det inte många dagar innan jag hade kontakt med Erik Hamrén.

- Jag hade väl lite mer kontakt med Erik så det var väl så det gick till, säger Olsen.

Du var med när Sverige slog ut Danmark i play off. Hur var det?
- Det var jättespeciellt. Innan lottning så hade jag den känslan att vi skulle få Danmark. Det skulle bara bli så. Det är klart att det är speciellt. Hela släkten höll ju på Danmark. Jag representerade Sverige och var riktigt glad när vi slog dem i Parken.

Hur var känslan när du debuterade mot Elfenbenskusten?
- Det var stort, det var det. Första gången och mot ett lag mot Elfenbenskusten som gick och vann hela Afrikanska mästerskapen.

I podcasten berättar Olsen också att han var uttagen till pojklandskamper mot Norge efter Elitpojklägret i Halmstad, men att hans medverkan grusades när man kollade hans pass.

- Dagen innan vi skulle åka hem kollade de passen och jag hade ju då danskt pass. Papperna han inte bli klara och sedan rann det ut i sanden.

FAKTA

142 - Robin Olsen

Avsnitt 142 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Robin Olsen. Landslagsmålvakten berättar om vägen från division 5 till VM-kval på sex år, om att ta över efter Andreas Isaksson, om tron på att nå VM i Ryssland, om hur man går vidare efter en tabbe och varför han valde Sverige trots danskt pass. Dessutom talar Olsen om hur han utvecklats i FC Köpenhamn, om hur det är att vara målvakt i ett lag som oftast dominerar, om vilka målvakter som imponerar på honom, om den speciella känslan att höra Champions League-hymnen och varför han drömmer om spel i Tyskland och England. Naturligtvis talar Olsen om den makalösa resan i Malmö FF, om framgångarna under Åge Hareide, om relationen med klubben i dag och om att han förstår MFF-supportrarnas reaktion efter valet av FCK men att de också bör förstå hans relation med den danska storklubben där han ofta varit och sett matcher som liten.

Publicerad 2017-03-23 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå