Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
26v

Olsen om Johanssons nobb av landslaget: "Går inte att övertala honom"

Erik Johansson valde överraskande att nobba det svenska landslaget. FCK-lagkamraten Robin Olsen menar att det är lönlöst att försöka övertala backen att komma tillbaka.
- Jag tror att han är nöjd med sitt beslut, säger målvakten i podcasten Lundh.

Det var i slutet på augusti som Erik Johansson valde att lägga ner landslagskarriären. Backen hade varit en del av Sveriges EM-trupp i somras, men kände att prestationerna i klubblaget FC Köpenhamn påverkades negativt av hans spel i landslaget.

Klubbkamraten och landslaget förstemålvakt Robin Olsen menar att det är lönlöst att försöka få Johansson att komma tillbaka och representera Sverige.

- Det går inte att övertala honom. Jag tror att han är nöjd med sitt beslut och ja, han spelar ju fantastiskt bra här i Köpenhamn och får mycket beröm. Det ska han ha också, men jag tror han står på sig faktiskt, säger Olsen i podcasten Lundh.

Har ni pratat något om det? För det är ganska ovanligt att man i den relativt unga åldern och han var ju ändå rätt ny i landslaget, att man bara lägger av.
- Haha ja. Jag blev lika chockad som alla andra. Men det är ju bara att respektera hans beslut. Man kan ju inte säga någonting för efter att han lade av med landslaget har han gjort det fantastiskt bra i FCK, så om han känner att han mår bättre av det så måste man respektera det.

För din del finns inga sådana tankar?
- Att lägga av? Haha nej det finns det inte.

FAKTA

142 - Robin Olsen

Avsnitt 142 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Robin Olsen. Landslagsmålvakten berättar om vägen från division 5 till VM-kval på sex år, om att ta över efter Andreas Isaksson, om tron på att nå VM i Ryssland, om hur man går vidare efter en tabbe och varför han valde Sverige trots danskt pass. Dessutom talar Olsen om hur han utvecklats i FC Köpenhamn, om hur det är att vara målvakt i ett lag som oftast dominerar, om vilka målvakter som imponerar på honom, om den speciella känslan att höra Champions League-hymnen och varför han drömmer om spel i Tyskland och England. Naturligtvis talar Olsen om den makalösa resan i Malmö FF, om framgångarna under Åge Hareide, om relationen med klubben i dag och om att han förstår MFF-supportrarnas reaktion efter valet av FCK men att de också bör förstå hans relation med den danska storklubben där han ofta varit och sett matcher som liten.

Publicerad 2017-03-21 kl 12:00
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER