POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
GREKISKA SUPER LEAGUE

Olsen om misslyckade sejouren i Grekland: "Jag lärde mig mycket"

Robin Olsen gör succé i FC Köpenhamn.
Målvakten kom till den danska klubben efter en misslyckad sejour i Paok.
- Det var lite kaosartat i Grekland. Men jag lärde mig mycket, säger Olsen i podcasten Lundh.

Robin Olsen lämnade Malmö FF sommaren 2015 för grekiska Paok. Målvaktens första tid som utlandsproffs blev dock misslyckad. Efter bara elva ligamatcher lånades Olsen ut till FCK. Där har målvakten gjort succé, och flytten blev permanent i maj 2016. 27-åringen menar nu att den tuffa tiden i Grekland gjort honom gott.

- Jag lärde mig mycket. Det var kanske inte den bästa tiden i min karriär, det var det inte. Men när jag har kommit hem hit till FCK och har fallit till ro och har fått uppleva de här sakerna jag gjort så kan man ändå tänka tillbaka på att jag har lärt mig mycket. Det var lite kaosartat i Grekland, lite hårdare klimat kanske men jag har fått uppleva det och det har jag med mig i bagaget. Och det är en erfarenhet som jag inte kommer att glömma, säger Olsen i podcasten Lundh.

Det blev alltså en mycket lyckad flytt till FCK. Nu hoppas Olsen kunna ta steget från Norden till en större liga framöver. Och målvakten vet vad han hoppas på.

- Jag har England och Bundesliga. Det är ju de två stora ligorna som jag drömmer om, men jag stänger inte några dörrar för andra ligor. Men det är ju de två stora ligorna alltså. Det är något speciellt för mig, säger Olsen.

Vad är det som lockar där?
- Du har ju toppspelare i alla klubbar, fyllda arenor och allt det där. Just intresset för fotbollen i de två länderna är ju väldigt stort. De brinner ju för fotbollen där.

FAKTA

142 - Robin Olsen

Avsnitt 142 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Robin Olsen. Landslagsmålvakten berättar om vägen från division 5 till VM-kval på sex år, om att ta över efter Andreas Isaksson, om tron på att nå VM i Ryssland, om hur man går vidare efter en tabbe och varför han valde Sverige trots danskt pass. Dessutom talar Olsen om hur han utvecklats i FC Köpenhamn, om hur det är att vara målvakt i ett lag som oftast dominerar, om vilka målvakter som imponerar på honom, om den speciella känslan att höra Champions League-hymnen och varför han drömmer om spel i Tyskland och England. Naturligtvis talar Olsen om den makalösa resan i Malmö FF, om framgångarna under Åge Hareide, om relationen med klubben i dag och om att han förstår MFF-supportrarnas reaktion efter valet av FCK men att de också bör förstå hans relation med den danska storklubben där han ofta varit och sett matcher som liten.

Publicerad 2017-03-24 kl 06:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå