Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Olsson om Norrköpings guld: "Jag är jätteavundsjuk"

Norrköpingsfostrade Kristoffer Olsson valde i tidigt ålder att flytta utomlands.
Det valet är en av anledningarna till att han bara kunde se på när hans tidigare klubb vann SM-guld.
- Jag är jätteavundsjuk på dem, säger han i Lundhs podcast. 

Redan 2012 skrev en då 17 år gammal Kristoffer Olsson sitt första professionella kontrakt med Arsenal och valet att lämna Sverige och Norrköping i ung ålder betalade sig.

Sedan chanserna i Londonklubbens A-lag uteblev lämnade emellertid Olsson för danska Midtjylland med vilka han tog en ligatitel direkt. 

Valet att lämna Sverige i ung ålder är en av anledningarna till att Olsson inte var med i det Norrköpingslag som vann SM-guld 2015. 

- Jag är jätteavundsjuk på dem och det har jag sagt till dem. Det är ju väldigt kul för Norrköping som stad. Jag och Mujo (Tankovic) har ju tränat med laget nästan varje sommar sen vi flyttade. Bara för något år sedan trodde man inte att det skulle bli SM-guld, säger Kristoffer Olsson i Lundhs podcast. 

Kristoffer Olsson, Mumaer Tankovic och Kiese Thelin är exempel på spelare som tillhört IFK Norrköpings ungdomsakademi som hyllas av Olsson.

-  När jag kom dit hade de precis startat en akademi som skulle plocka ut de bästa spelarna i Norrköping. Då var det många utanför Norrköping som sökte sig dit och ville satsa. Jag minns att det var mycket bra ledare som tränade oss och att det var att alla verkligen tränade verkligen. För när man är 13-14 så finns det många som tränar men missar något pass, men tränar man 4-5 pass i veckan då när man är 13 och fortsätter så då blir man ganska bra.

Norrköping har fått kritik för att de tappat talanger, håller du med om det?  
- Det var väl ganska nytt för dem då tror jag och när  jag och Mujo kom upp så var det kanske inte så många som var kring U15-landslaget och som hade agenter och klubbar tidigt, säger Olsson och tillägger:

- Så jag kan ha en viss förståelse för att det var så att de kanske inte var så vana vid det. De lärde sig nog lite från det i och med att de nu har behållit Linus Wahlqvist och Alexander Fransson ganska länge.

Lyssna på hela poddavsnittet med Kristoffer Olsson i spelaren ovan.

FAKTA

81 - Kristoffer Olsson

Avsnitt 81 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Kristoffer Olsson. U21-landslagets mittfältare representerar i dag danska Mittjylland efter att ha lämnat Arsenal för ett år sedan och fick vara med och vinna ligan direkt. I podden berättar Olsson om EM-bragden från i somras och hur man hanterar att vara en del i truppen men att inte få spela, drömmen om OS i Rio de Janeiro och att han upplever att steget till A-landslaget blivit mindre. Dessutom talar han om den tuffa första tiden i Arsenal, utvecklingen som spelare, straffdramat och besvikelsen när han insåg att han inte skulle nå A-laget där och irritationen över att ingen tog snacket med honom om det. Det blir även en del om relationen till IFK Norrköping, varför Malmö FF fick nobben och hur mycket "Moneyball" det är i Mittjylland.

Publicerad 2015-12-16 kl 14:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons