Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Östberg om finalförlusten mot Tyskland 2003: "Jag var otroligt, otroligt ledsen"

Det var så nära - men Sverige föll i förlängningen mot Tyskland i VM-finalen 2003.
- Det var en sån tomhet efteråt och jag var otroligt ledsen. Man funderade på vad man hade kunnat göra annorlunda, säger mittfältaren Frida Östberg i Lundhs podcast.

Under sommaren bjuder podcasten "Lundh" på en rad "nostalgipoddar" där vi blickar tillbaka på gamla triumfer och fiaskon i svenska mästerskap.

Den här veckan är den tidigare Umeå och landslagsmittfältaren Frida Östberg gäst i podden. Där minns hon bland annat tillbaka till VM-silvret 2003 och finalen mot Tyskland.

Finalen där det började så bra när Hanna Ljungberg gav Sverige ledningen i slutet av den första halvleken. Men Maren Meinek kvitterade i den andra halvleken och matchen gick till förlängning.

Väl där avgjorde Nia Künzer matchen efter att tyskorna tilldelats en tveksam frispark.

- Det blir som att man håller andan när man ser bollen gå in, då fattar man det inte. Det blir en tomhet bara och det är svårt att ta på. Att man ser bollbanan och blicken på henne när hon gör mål, det kommer för alltid att sitta i, säger Östberg i Lundhs podcast.

Vad gör man då?
- Man måste bara ta in det, och det tar en stund. Det måste få sjunka in och det tog lång tid efter matchen.

Vill man helst skippa den prisceremonin när man får silver?
- Det var nog både och. I Champions League tidigare hade man en helt annan känsla, men där kände jag nog att det var speciellt även om jag var otroligt, otroligt ledsen. Jag kände verkligen att vi kunde ta det där och det tog till senare på kvällen innan man kände att man hade vunnit en silvermedalj.

Lyssna på avsnittet med Frida Östberg i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-04 kl 23:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons