POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Papagiannopoulos utesluter allsvensk flytt: “Tysk fotboll är något för mig”

Sotirios Papagiannopoulos är klubblös och redo för nästa steg i karriären. Han vill testa vingarna utomlands.
- Jag gillar tysk fotboll, säger mittbacken i Lundhs podcast.

Svenske mittbacken Sotirios Papagiannopoulos vände 2015 tillbaka från Grekland till svensk fotboll för spel med Östersund. Han har sedan dess tagit stora steg i utvecklingen och var en viktig del i lagbygget, när ÖFK vann svenska cupen, kvalificerade sig för Europa League-gruppspelet och tog sig vidare till sextondelsfinal mot Arsenal.

Men när kontraktet gick ut vid årsskiftet, så bestämde han sig för att ta nästa steg i karriären.
 
- Det viktigaste för mig är att jag kommer till en klubb som tror på mig och att jag får speltid. Sedan kommer pengar och andra grejer i andra hand. Jag är i en mycket bra ålder just nu för att ta ett bra steg i min karriär, säger han i podcasten.
 
Däremot är 27-åringen fast besluten om att flytten kommer att gå utomlands.
 
- Det känns inte rätt att lämna Östersund och gå till någon annan allsvensk klubb. Det är klubben som verkligen har gjort allt för mig, och jag har utvecklats enormt mycket där. Mitt steg ser ut att gå utomlands.
 
Vilken liga tror du hade passat din fotboll?
- Jag gillar tysk fotboll. Allt runt omkring med publiken, och fotbollen är grym. Nu när vi senast var där kändes det bra. Tysk fotboll är något för mig. 

Är inte det ett tufft klimat? Man får bilden av att det är hård konkurrens även inom olika klubbar och så?
- Kommer du utomlands tror jag att det är stenhårt. Det är stenhårt i Sverige och i allsvenskan, och ju högre du kommer desto bättre spelare finns det. Då får du ge allt för att visa att du ska spela.

177 - Sotirios Papagiannopoulos

Avsnitt 177 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Sotirios Papagiannopoulos. Mittbacken berättar om framfarten med Östersund i Europa League, om vad som skiljer Graham Potter från andra tränare, om hur det är att vara spelare under Daniel Kindberg och hans uttalanden, om valet att inte förlänga kontraktet med ÖFK, om att drömmen är en klubb i tyska ligan och att en annan svensk klubb inte är aktuell. Papagiannopoulos talar om glädjen över att Janne Andersson tog ut honom till Abu Dhabi-lägret, om förfrågan från Greklands landslag, om att målet är att spela VM för Sverige och att han helst slipper att hamna i samma svåra läge som lagkompisen Saman Ghoddos som fick frågan efter ett landslagsläger med Iran. Dessutom berättar Papagiannopoulos om den långa tiden som junior i AIK, om det tuffa beskedet när klubben släppte honom och att han inte har några speciella känslor för AIK, om omstarten i Akropolis, om succén i Assysriska, om proffsäventyret i Grekland och hur han ska välja rätt klubb.

Publicerad 2018-01-16 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå