POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Pekalski gäst på Lundhs livepodd: "Finns utrymme för ingående och djupa samtal"

Foto: Bildbyrån.

Ivo Pekalski gästar Olof Lundhs livepodd i Lund. 
Då vill han gärna dyka ner i olika ämnen på scenen. 
- Det finns nog ett större utrymme för lite mer ingående och djupa samtal, både mer seriösa men också lättsamma, säger han. 

Efter 250 avsnitt med spännande och fördjupande samtal ger sig podcasten Lundh ut på en försäsongsturné i Sverige i mars. Göteborg, Stockholm, Uppsala, Norrköping och Malmö är några av destinationerna för Sveriges nyfiknaste fotbollspodd (du hittar biljetter till podden här).

Sedan tidigare står det klart att tio gäster är klara i form av Henrik Rydström, Claes Cronqvist, Jonas Olsson, Roland Andersson, Petter Wastå, Pelle Blohm, Pontus Farnerud, Janne Hellström, Anders Svensson och Nordin Gerzic. 

Nu är ytterligare en gäst inbokad - Ivo Pekalski till den 11 mars på Stadsteatern i Lund. Därmed är Lund fullbokat med Pekalski och Roland Andersson på scenen. 

- Jag har gått i samma klass som Rolands son och känner hans son väl. Jag har även stött på Roland i olika svängar också, så det blir kul att träffa honom också, säger Pekalski. 

Pekalski, som i december i fjol skrev på ett nytt avtal med Norrby över 2021, ser fram emot att få gästa livepodden och dessutom inför sin "hemmapublik" i Lund. 

- Jag har varit i Lund både en och två gånger i december och brukar komma ner när jag har möjlighet för att besöka familj och vänner. Nu blir det ännu en anledning att komma ner dit, så det är bara kul, säger han och fortsätter:

- Jag tycker att det ska bli väldigt spännande och jag är väldigt öppen. Jag väljer att inte förvänta mig någonting, men jag är öppen för ett härligt samtal. Sedan får vi se vad det bjuds på och hur det går, men det ska bli kul. 

Pekalski berättar att han inte funderat särskilt mycket över vad han skulle vilja prata om, men att han gärna skulle vilja dyka ner i olika ämnen. 

- Det är framför allt upp till Olof att styra det, men jag hoppas kanske att samtalet kan gå åt lite olika håll beroende på vad vi berör, men att det finns en öppenhet och en ärlighet som kan ta en till kanske andra samtalsämnen än vad man är van vid i det snabbare utbytet när man pratar med media i vardagen. Det finns nog ett större utrymme för lite mer ingående och djupa samtal, både mer seriösa men också lättsamma. Jag brukar uppskatta en mix mellan båda delarna i den sortens samtal, men vi får se var det landar. 

Pekalski har tidigare pratat öppet om psykisk ohälsa och om en matchokultur i fotbollen, något han dock inte känner att han måste lyfta på scenen i Lund. 

- Det är väl inget specifikt önskemål så, men jag har inga problem att prata om det om det finns intresse för eller av det. Jag är ganska öppen för att prata om det, men sedan är det ingen egen vilja i att självmant tala om det, men om vi kommer dit tycker jag att det är viktigt att beröra, men det är inget eget önskemål på det sättet, säger han och fortsätter:

- Jag är öppen för att prata om det mesta och ganska mycket. Jag tycker inte att samtal behöver så mycket förberedelse och att de är bäst när de inte är så uppdiktade kring vad man ska prata om och sådär. Man får låta det vara fritt och öppet, men med en poddturné och en viss tid på sig är det väl ganska bra med viss struktur från er sida. 

Samtidigt förbereder han sig nu inför en ny säsong i Norrby. Pekalski skrev förra sommaren på för klubben och bidrog till en niondeplats i superettan. I år vill han att laget ska komma högre upp i tabellen i serien.

- Förväntningarna för klubben borde vara att strukturera organisationen och ta ett kliv där parallellt med att öka den sportsliga nivån, vilket i sig antagligen innebär att kliva upp ännu högre än vad vi gjorde förra året med en niondeplats, säger han och fortsätter:

- Sedan återstår det fortfarande en del med truppen som behöver falla på plats innan man kan se vilken målsättning det är som gäller, men det är de två övergripande bitarna. För egen del blir det också att bygga upp sig fysiskt, jobba med försäsongen som kommer och höja nivån ännu mer genom kontinuitet. Då blir jag bara bättre och bättre. 

FAKTA

Hit kommer "Lundh" i vår

8 mars: Stora Teatern, Göteborg – Pontus Farnerud, Anders Svensson
9 mars: Katalin, Uppsala – Henrik Rydström
11 mars: Stadsteatern, Lund – Roland Andersson, Ivo Pekalski
12 mars: Arbis bar & salonger, Norrköping – Janne Hellström
13 mars: Scalateatern, Stockholm – Jonas Olsson
14 mars: Frimis salonger, Örebro – Pelle Blohm, Nordin Gerzic
19 mars: Landskrona teater, Landskrona – Claes Cronqvist
20 mars: Kalmar teater, Kalmar – Petter Wastå
21 mars: Malmö live, Malmö

Ovan är klara gäster, mer kommer. Vid varje ställe blir det 2x45 minuter, det vill säga två gäster som intervjuas 45 minuter var.

Publicerad 2020-01-09 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå