POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
2v

Pekings ordförande klar för Lundhs livepodd: "Kan alltid berätta lite inside"

Foto: Bildbyrån.

Den 12 mars gästar IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt podcasten ”Lundh”.
Då ser han gärna att agenternas roll i fotbollen diskuteras.
- Det är mycket girigare i dag och spelarna hamnar ofta i kläm, säger han till Fotbollskanalen.

Olof Lundh ger sig ut på en livepodd-turné under vintern/våren. Sedan tidigare finns namn som Janne Andersson, Therese Sjögran och Anders Svensson inbokade – och nu presenteras ytterligare ett starkt namn. (du hittar biljetter till podden här).

Den 12 mars gästar IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt livepodden när den kommer till Arbis bar & salonger. Sedan tidigare är även Janne Hellström klar för samma livepodd.

- Norrköping är en klubb som har ett ganska stort supporterintresse omkring sig, när det nu finns en möjlighet här kan man alltid berätta lite inside om du uttrycker det så, det är inte alltid du kan göra. I det här formatet kan man möjligen ha en del intressant information att medge. Det är kul om det kommer lite människor på den här tillställningen på Arbis.

Den senaste tiden har det stormat kring Peking där halva styrelsen lämnade sina uppdrag så sent som förra veckan. Dessutom har profilen Mikael "Gädda" Hansson varslats om uppsägning, vilket ledde till att spelarna erbjöd sig att gå ner i lön. Hur klubben mår i dag med tanke på allt som det har skrivits om?

- Det är en enorm storm i ett vattenglas, som är fullständigt uppblåst och jag förstår nästan ingenting. Peking mår alldeles utmärkt. Vi har en fantastisk tid framför oss, vi ser fram emot kommande säsong, vi har stora projekt på gång. Som helhet och förening vill jag påstå att Norrköping aldrig har stått så starkt som man gör nu och jag tror också framtiden ser ljust ut, sen får vi se hur det utvecklar sig. Att vi skulle befinna oss i något krisläge eller något sådant, det är en våldsam överdrift, säger Hunt.

Är det här något som du vill belysa i livepodden, eller vad tror du Lundh kommer fråga om?
- Med Janne Hellström kan jag tänka mig att det blir lite mer historisk beskrivning. Men så här: svensk fotboll befinner sig i dag i en väldigt speciell situation, även internationell fotboll. Ett ämne som Olof tagit upp i sina sammanhang tidigare är ju agenternas roll i fotbollen i dag. Den har förändrats dramatiskt till att vara en mycket girigare och mycket mer styrd verksamhet till sitt eget bästa där spelarna ofta hamnar i kläm.

- Det som nu händer och som vi konkret också har sett är förslag som man häpnas att de överhuvudtaget kommer på bordet – och det kommer drabba svensk fotboll. Det är prisnivåer och agentersättningar som i vissa fall är lika stora som övergångssummorna och så kan vi inte ha det. Det är en fråga som borde komma upp på bordet mer. Det temat är mer aktuellt än någonsin och det ser jag som ett stort hot. Det finns exempel där vi i Norrköping har fått erbjudanden om att en agent i nästa steg vill ha uppemot 50 procent i en bra nettoaffär – och det är fullständigt häpnadsväckande.

Det låter som att detta är något du själv vill prata om?
- Jag tror att det finns ett allmänt intresse kring det. Vi måste försöka stävja den här utvecklingen som blir värre och värre. Men det är en realitet i dag och det är en hel del affärer som går i stöp på grund av den här girigheten.

Biljetter till "Lundh Live" hittar du här!

FAKTA

Hit kommer "Lundh" i vår

8 mars: Stora Teatern, Göteborg – Lisa Ek, Pontus Farnerud, Anders Svensson*
9 mars: Katalin, Uppsala – Henrik Rydström, Joshua Wicks.
11 mars: Stadsteatern, Lund – Therese Sjögran, Roland Andersson, Ivo Pekalski*
12 mars: Arbis bar & salonger, Norrköping – Janne Hellström, Peter Hunt
13 mars: Scalateatern, Stockholm – Jonas Olsson, Janne Andersson, Jesper Jansson*
14 mars: Frimis salonger, Örebro – Pelle Blohm, Nordin Gerzic
19 mars: Landskrona teater, Landskrona – Claes Cronqvist, Daniel Nannskog
20 mars: Kalmar teater, Kalmar – Petter Wastå
21 mars: Malmö live, Malmö – Yksel Osmanovski

Ovan är klara gäster, mer kommer. Vid varje ställe blir det 2x45 minuter, det vill säga två gäster som intervjuas 45 minuter var.

*Förlängning med en tredje gäst, alltså ytterligare 45 minuter.

Publicerad 2020-01-30 kl 11:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå