POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
2v

Pettersson med galen story från Belgien: "Var helt slut - visste knappt vad jag hette"

Tom Pettersson lämnade Åtvidaberg för Belgien.
Träningsmängden ökade - och ÖFK-backen bjuder i podden på en galen story från tiden i Belgien.
- Det var helt sjukt, säger han i podden "Lundh".

Tom Pettersson, just nu i Östersund, har ett utlandsäventyr så här långt in i karriären. Det kom 2013 då han lämnade Åtvidaberg för ett lån hos OH Leuven.

I podcasten Lundh berättar han om att omställningen från en ”Bruket” till Belgien blev stor.

Träningsmängden var något alldeles extra och Pettersson berättar en galen story om gången då de skulle möte Heerenveen i en träningsmatch

Tom Pettersson:

- Det var tur att den försäsongen var så kort. Men alltså… vi kunde åka till Holland och möta Heerenveen i en träningsmatch dagen efter, och så hade vi träning en fredag. Då tänkte jag att det skulle bli hyfsat lugnt, för vi skulle ha fyra timmar i bussen dagen efter och match. Det var 30 grader, vi hade lagt träningen tidigare för att det var så varmt. Men vi tränade i två timmar, det var spel och löpningar över hela planen. Jag var helt slut och undrade hur det skulle gå nästa dag. Direkt när spelet var slut gick jag mot omklädningsrummet, men då kom de och hämtade mig igen, för då skulle vi springa i en slinga bredvid planen i en halvtimme. Vi hade backträning i en halvtimme. Det var helt sjukt, säger han i podden.

Han fortsätter:

- När vi kom till den matchen efter fyra timmar i bussen skulle vi tydligen jogga av oss resan, och sedan käka innan matchen. Då var det soppa och frukt till förrätt, jag tänkte att det var perfekt, jag var så jävla hungrig och behövde all energi jag kunde få. Men sedan sade coachen något på flamländska som jag inte förstod, och då gick alla. Jag satt där och undrade om inte alla skulle äta, men de tyckte att de hade ätit. Det var att bita ihop och spela matchen, jag var helt förstörd. Min rumskamrat bröt benet. Jag stod och pratade med Kristoffer Nordfeldt, som spelade i Heerenveen då, och han berättade att han precis hade opererat knät men att de sade att han skulle spela. Vi stod där och tyckte synd om oss själva efter matchen. Men då skulle vi köra bålträning i mittcirkeln efter matchen.

Pettersson berättar att hans rumskamrat som brutit benet beslutade sig för att ”sitta uppe och supa i stället”.

- Han ramlade in vid halv tre och jag vaknade varje gång han skulle på toa, för han hade så ont. Dagen efter skulle vi träna innan vi skulle åka hem, och jag frågade om vi behövde ha med fotbollsskor ens. Jag var helt slut och visste knappt vad jag hette, jag var helt väck i hela kroppen.

FAKTA

229 - Tom Pettersson

Avsnitt 229 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Tom Pettersson. Östersunds lagkapten talar om utvecklingen han efter flytten till ÖFK, om att få en tränare som tror på en, om oron när stjärnorna och Graham Potter försvann, om likheter och skillnader på spelet när Ian Burchnall tagit över och om hur klubben fortsatt jagar SM-guld.

Givetvis ger Pettersson sin syn på anklagelserna mot Daniel Kindberg, om hur han gått från att läsa allt om ärendet till att inte läsa något, om längtan efter att rättsprocessen ska vara över, om att ett eventuellt fusk från Kindberg hade svärtat ner vad spelare och ledare åstadkommit och om den djupa konflikten med Östersunds-Posten.

Tom Pettersson talar även om de tunga åren i Blåvitt, om hur hans åsikt om gamla metoder på Kamratgården väckte ont blod, om det tuffa året i Belgien, om den viktiga utvecklingen i Åtvidabergs FF och om att han drömmer om ett nytt utlandsäventyr och därför inte förlängt ÖFK-kontraktet.

Publicerad 2019-05-11 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå