Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Pettersson om Kalla fakta-granskningen: ”Inte alls förvånad”

Stefan Pettersson jobbar som agent.
Han känner igen bilden som visades i Kalla fakta.
- Jag är inte ett dugg förvånad, säger han i podcasten Lundh.

För en dryg vecka sedan kunde Kalla fakta, i samarbete med Fotbollskanalen, visa på hur ett nätverk av agenter försöker ta kontroll över svensk fotboll. Många av agenterna har ett kriminellt förflutet och dessutom fanns tydliga kopplingar till den tidigare AIK-spelare som just nu är misstänkt för delaktighet i försöket till matchfixning tidigare i år.

Stefan Pettersson, som efter som karriär som spelare, sadlat om till agent, känner igen sig i många av de aspekter som belystes i programmet.

Du är agent och har varit det under många år. Jag utgår ifrån att du såg Kalla fakta om det här agentsyndikatet. Vad är din bild av fotbollsvärlden, är det en korrekt bild att det kan gå till så?
- Det är det nog. Jag hör ju många rykten och så, men det är svårt att bevisa saker om man själv inte har varit med om det. Rykten hör man hela tiden, och det får man ta lite för vad det är. Men jag är inte ett dugg förvånad över det som visades i det programmet. Bortsett från matchfixnings-grejen, för det har jag inte upplevt själv på något sätt. Men att det i fotbollsvärlden kan gå till på det här sättet…

Om man ser till att man ger saker till unga spelare. Om du träffar unga spelare, är det så att de vill ha något av dig, finns det en kultur av att man ska sticka till någon en väska eller en klocka eller något sådant?
- Att vissa gör det är jag helt övertygad om. Men jag har inte fått den frågan av någon som jag har pratat med.

Hur ofta sticker du till något själv?
- Det har jag aldrig gjort. Men det är nog fler som aldrig har gjort det. Det är inte riktigt min grej. Jag vill få dem att göra rätt val. Med de unga killarna kan det vara skitkul att vara med på hela resan från att de är 15-16 till att de blir en allsvensk spelare. Det är en kul resa att vara med om. Men många lovar saker som killarna ska vara med om. Det ska inte vara därför de killarna väljer mig. Det ska vara för att de tror att jag kan hjälpa dem att bli bra fotbollsspelare.

166 - Stefan Pettersson

Avsnitt 166 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Stefan Pettersson. Ajax-legendaren talar om krisen i den holländska landslagsfotbollen, om hur spänt det är efter VM-kvalet, om att han gillar den holländska mentaliteten, om sina framgångsrika år i Ajax, om att missa Champions League-triumfen 1995 och om att man i Holland ger ut en bok om hans karriär.

Dessutom hyllar han Janne Anderssons lagbygge, uttrycker sin tvekan om Andersson ska fråga Zlatan om en comeback, och tippar att Sverige går till Ryssland och har bra möjligheter att lyckas där. Naturligtvis berättar Pettersson om sin spelarkarriär och om när han var på väg att bli ettårsfall, om varför Blåvitt var framgångsrika, om hur svårt det var att återvända till mesiga Sverige efter åren i Holland, om varför landslagskarriären aldrig lyfte och om känslan att missa USA-VM 1994 och sista gången förbundskapten Tommy Svensson ringde.

Pettersson ger även sin syn på agentvärlden där han är verksam, förklarar varför man som ung spelare är hjälpt av agent, lägger stort ansvar på klubbarna gällande en del tveksamma affärer och berättar om hur han hjälpte Västerås SK i kampen mot Benfica.

Publicerad 2017-10-11 kl 06:30
Annons
Annons
Annons