POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Pettersson om ordbråket med Lennartsson: "Har inte blivit några julkort"

Efter att ha lämnat Blåvitt kritiserade Tom Pettersson lagets träningsmetoder.
Det föll inte väl ut – och han och Jörgen Lennartsson har inte talat ut.
- Det har inte blivit några julkort, direkt, säger han i podcasten ”Lundh”.

I en uppmärksammad intervju med Sportbladet vintern 2017 kritiserade Tom Pettersson, som då lämnat IFK Göteborg för Östersund, Blåvitt för dess sätt att bedriva träningen.

- I ”Blåvitt” har det varit samma kultur länge: man ska vara bra tränad och fysiskt stark. Om man kör tung styrka och intervallöpning, kanske flera dagar i följd, och sedan ska man dagen efter gå ut och träna fotboll då är det knappt roligt för att man är så jäkla trött och har ont överallt. Då blir det inget tempo på träningen och det blir svårt att utveckla det egna spelet, sa Pettersson bland annat.

Den dåvarande tränaren Jörgen Lennartsson, som Pettersson haft en frostig relation till, tyckte inte att det var ”värt att kommentera” – och även sportchefen Mats Gren slog tillbaka.

I podcasten ”Lundh” som Pettersson den här veckan gästar, berättar han att han och Lennartsson fortsatt inte pratat ut om bråket.

- Nej, det har vi inte gjort. Det har inte blivit några julkort, direkt, säger han i podden.

I podden säger Pettersons också att han blev förvånad över att det blev så mycket reaktioner.

- Jag hade en intervju med Aftonbladet, sedan hade vi en ledig dag, för vi var på träningsläger i Spanien. Vi drog in till Barcelona och jag hade inget mobilnät där, så när jag kom tillbaka till anläggningen så undrade jag vad i helvete som hade hänt. Då läste jag artikeln, jag började med det och undrade vad som var så farligt i det jag sagt. Jag såg sedan att jag hade överfullt med kommentarer på Twitter och tänkte att jag hade hälften av Göteborgsfansen efter mig som hatade mig, men det var tvärtom. De hyllade mig mer för att jag sade som det var, som jag uppfattade att det var. Man uppfattar saker olika och man får ha olika filosofier, säger han i podcasten.

- När jag var i Blåvitt och tränade som vi gjorde där med mycket löpningar och tung styrka och fokus på det fysiska snarare än passningsmönster och positionsspel – jag trodde att det var så man tränade i en storklubb. Jag hade varit i Belgien också, ett snäpp högre, och tänkte att det var så det var, att man måste träna så, biter i och kör så in i helvete, har man ont tar man en värktablett och går ut och kör. Det var mycket att man inte skulle gnälla, ta en Voltaren och gå ut och köra, för det var så det var. Sedan kom jag till Östersund och pratade med Graham och fick reda på hur de jobbade där, och det var som att tända en lampa över mitt huvud – hur kunde jag ens ha köpt det andra tänket, som jag upplevt under hela mitt liv, inte bara i Blåvitt. I FC Trollhättan körde vi också hårt som fan.

I intervju berättar Pettersson också att han tämligen omgående insåg att det inte skulle lossna under Lennartsson och att perioden var frustrerande.

- Jag snackade med honom ett par gånger då och då. Det är klart att jag var frustrerad under perioden och pratade med honom om vad jag behövde göra bättre och hur han såg på det. Man tänker mycket när man sitter på bänken och är desperat för att spela. Dessutom tränar och spelar man på en position där man känner att man inte får ut sitt max. Jag försökte göra det han sade att jag skulle göra bättre, men det spelade ingen roll vad jag gjorde, jag fick inte spela ändå.

FAKTA

229 - Tom Pettersson

Avsnitt 229 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Tom Pettersson. Östersunds lagkapten talar om utvecklingen han efter flytten till ÖFK, om att få en tränare som tror på en, om oron när stjärnorna och Graham Potter försvann, om likheter och skillnader på spelet när Ian Burchnall tagit över och om hur klubben fortsatt jagar SM-guld.

Givetvis ger Pettersson sin syn på anklagelserna mot Daniel Kindberg, om hur han gått från att läsa allt om ärendet till att inte läsa något, om längtan efter att rättsprocessen ska vara över, om att ett eventuellt fusk från Kindberg hade svärtat ner vad spelare och ledare åstadkommit och om den djupa konflikten med Östersunds-Posten.

Tom Pettersson talar även om de tunga åren i Blåvitt, om hur hans åsikt om gamla metoder på Kamratgården väckte ont blod, om det tuffa året i Belgien, om den viktiga utvecklingen i Åtvidabergs FF och om att han drömmer om ett nytt utlandsäventyr och därför inte förlängt ÖFK-kontraktet.

Publicerad 2019-05-10 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå