POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Petterssons fru en del av ÖFK:s ledarstab: ”Speciellt - men jag ser bara fördelar”

Allsvenskans enda damledare hittas i Östersund, där Johanna Almgren ingår i staben.
I samma lag är Almgrens man Tom Pettersson lagkapten.
- Det är lite speciellt, så klart. Men jag ser bara fördelar med det, säger Pettersson i podcasten Lundh.

Tom Pettersson spelar i Östersund sedan 2017. Med till Östersund flyttade frun Johanna Almgren - som också fått en roll i ÖFK genom att ta en plats i ledarstaben.

I podcasten Lundh ger Pettersson sin syn på att ha sin fru i ledarstaben i laget som han själv är lagkapten i.

- Det är lite speciellt, så klart. Jag ser bara fördelar med det. Hon kan så extremt mycket fotboll, så om jag känner något behöver inte jag ringa Ian eller gå till någon annan för att prata fotboll eller vårt spelsätt, för hon kan det i sömnen. Då kan vi sitta hemma och kolla klipp eller prata om vissa grejer och hur jag ska utvecklas som spelare. Det kan vara vad som helst, men hon är alltid med. Hon har bättre koll än jag. Jag tycker att det är hur bra som helst, säger Pettersson.

Kan det bli så att någon av lagkamraterna kan bli avundsjuka att du har en närmare tillgång till en av ledarna?
- Det vet jag inte. Det tror jag inte. Men vem vet?

Hon är dessutom en av få kvinnliga ledare i allsvenskan. Hur är det? Det är ändå en väldigt manlig miljö?
- Verkligen. Jag har fått höra hennes storys, hon har varit i ett ungdomslag i Häcken som tränare också, hon säger att damer alltid får börja i uppförsbacke när de har med killar eller herrar att göra. Tyvärr lever det kvar, och kommer tyvärr säkert göra det under en tid framöver också. Även om det går åt rätt håll. Damer måste alltid bevisa att de är bra innan de får respekten. Det är jävligt sorgligt, för jag är helt säker på att det finns hur många duktiga damtränare som helst i det här landet som inte får den respekt de förtjänar just för att de är kvinnor. Det är tufft, men samtidigt har Johanna skinn på näsan och en jävla kunskap. Det tar inte jättelång tid för henne att få respekten när de märker hur duktig hon är och hur mycket hon har att lära ut. Men den uppförsbacken i början hoppas man att man slipper i framtiden.

Johanna Almgren har själv en bakgrund som spelare i damallsvenskan och i det svenska landslaget. I en tidigare intervju med Fotbollskanalen berättar Almgren sin syn på att vara den enda kvinnliga ledaren i allsvenskan.

FAKTA

229 - Tom Pettersson

Avsnitt 229 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Tom Pettersson. Östersunds lagkapten talar om utvecklingen han efter flytten till ÖFK, om att få en tränare som tror på en, om oron när stjärnorna och Graham Potter försvann, om likheter och skillnader på spelet när Ian Burchnall tagit över och om hur klubben fortsatt jagar SM-guld.

Givetvis ger Pettersson sin syn på anklagelserna mot Daniel Kindberg, om hur han gått från att läsa allt om ärendet till att inte läsa något, om längtan efter att rättsprocessen ska vara över, om att ett eventuellt fusk från Kindberg hade svärtat ner vad spelare och ledare åstadkommit och om den djupa konflikten med Östersunds-Posten.

Tom Pettersson talar även om de tunga åren i Blåvitt, om hur hans åsikt om gamla metoder på Kamratgården väckte ont blod, om det tuffa året i Belgien, om den viktiga utvecklingen i Åtvidabergs FF och om att han drömmer om ett nytt utlandsäventyr och därför inte förlängt ÖFK-kontraktet.

Publicerad 2019-05-12 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå