Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Polaren Concha tror inte på Zlatan-comeback i Blågult: ”Han har stängt dörren”

Zlatan Ibrahimovic närmar sig comeback i klubblaget – och många anser att Janne Andersson ska fråga om en återkomst i landslaget.
Matias Concha tror det är lönlöst.
- Jag tror verkligen att han har stängt dörren där, säger han till podcasten Lundh.

En gång i tiden spelade Matias Concha och Zlatan Ibrahimovic i samma juniorlag i Malmö FF och vidare uppåt i A-laget och även i A-landslaget. I dagsläget har Concha lagt skorna på hyllan och jobbar som sportchef i Öster men har givetvis koll både på sin gamle vän Zlatan och på landslagets framfart i VM-kvalet.

- Jag följer det väldigt nära. Jag försöker se alla landskamper. Sedan nördar jag inte ner mig i allt som media skriver eller alla presskonferenser. Men jag försöker se matcherna. Dels för att jag har en del kompisar som spelar där, vilket är av intresse. Jag tycker att Janne Andersson har fått ihop ett väldigt bra gäng, framför allt. Ett lag som gör det han säger och verkar ha en bra harmoni.

Du som känner Zlatan väl och pratar om ett bra gäng. Det diskuteras ju om Zlatan ska tillfrågas vid ett eventuellt VM i Ryssland. Förstår du att dynamiken i landslaget hade förändrats om Zlatan klev in i omklädningsrummet återigen?
- Det är klart att jag förstår. Han är så pass dominant. Vissa matcher blir laget lite hämmat av honom när han inte är på topp rent prestationsmässigt och han inte ger energin att samla in hela laget. Men när Zlatan är på topp, som exempelvis i matcherna mot Danmark där det strålade om honom och han pushade sina medspelare... Det var helt annorlunda. Det är så man vill se Zlatan i varje landskamp. I det fallet hade landslaget mått väldigt gott av att ha en sådan spelare, så klart.

Vad tror du om han skulle få frågan, har han stängt dörren för landslaget helt?
- Jag tror verkligen att han har stängt dörren där.

Om Janne skulle ringa om Sverige gick till VM, tror du att han skulle tacka ja då?
- Nej, det tror jag inte.

Varför inte?
- Jag tror att han har bestämt sig. Han är tydlig, har han bestämt sig så har han bestämt sig. Det ska extremt mycket till.

Du som känner honom lite med skadan – vad tror du att han kan komma tillbaka i för slag om man ser till skadan och åldern?
- Det är så klart en superutmaning. Han är bara ett år yngre än jag, 36, och när man får en sådan tuff skada... Nu verkar det som att rehaben har gått bra och att han snart kan vara med i matchtrupp igen, va.

Jag vet inte riktigt, men han är inskriven i Champions League-truppen under hösten. Det läcker en massa uppgifter från England och man vet inte vad som är sant.
- Nu har de tagit in Lukaku som är tänkt som en efterträdare med hans storlek och allt. Det är klart att det blir tufft för honom att komma tillbaka i bra form. Sedan när du väl är i form ska du ta dig in i laget. Till hans fördel har han Mourinho där, som har en förkärlek till honom. Man får bara hoppas att han kan fortsätta att ge oss fina ögonblick.

FAKTA

165 - Matias Concha

Avsnitt 165 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Matias Concha. Den tidigare landslagsspelaren är numera sportchef i Öster och har målet inställt på allsvenskan för den klassiska klubben och berättar att det var succéförfattaren Jonas Jonasson som värvade honom till jobbet efter att de träffats på en fest, att Öster har fantastiska förutsättningar och alla möjligheter att återvända till toppen, att klubbens tidigare framgångar är ett ok, att han hoppats att fler klubbar skulle haka på uppförandekoden och faran i Öster där sju, åtta spelare har samma agent.

Concha talar även om genombrottet i Malmö FF, om konkurrensen i MFF:s stjärnspäckade juniorlag med bland andra Zlatan, om varför han lämnade MFF för Djurgården efter en kontrovers med Hasse Borg, om reaktionerna efter skiftet inom allsvenskan, om succén i Dif med dubbeln 2005 och om varför han ville tillbaka till Malmö FF efter sin utlandssejour.

Den förre högerbacken berättar om besvikelsen när han fick landslagsdebutera som vänster mittfältare, om varför han hade svårt att slå sig in i startelvan i Blågult, om besvikelsen över att Erik Hamrén aldrig gav honom chansen, om tiden som Tysklandsproffs, om det läskiga benbrottet som kostade miljoner och förkortade karriären, och rättsprocessen mot motspelaren som skadade honom och varför han inte tror att polaren Zlatan skulle tacka ja till en eventuell VM-invit från Janne Andersson.

Publicerad 2017-10-02 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons