Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Prahl hyllar Lagerbäck: "Befriande att han kan vara tuff i kritiken"

Tom Prahl hyllar Lars Lagerbäck för att han inte sällan vågat sticka ut hakan och kritisera andra tränare.
- Det känns befriande med Lagerbäck som kan vara ganska tuff, säger Prahl i Lundhs Podcast. 

Tom Prahl - som avslutade tränarkarriären 2011 - minns tillbaka på hur han under sin tid som tränare inte kritiserade sina kollegor och framförallt inte förbundskaptenen.

- Man har väl nån slags hederskodex att det gör man inte. Inte en tyst överenskommelse, men någon slags hederskodex att man respekterar och inte kritiserar varandra, säger Prahl i Lundhs Podcast.

Prahl uppmärksammar och hyllar Lars Lagerbäck - som i expert-rollen - flera gånger riktat kritik mot andra tränare. 

- Det känns lite befriande med Lagerbäck som kan vara ganska tuff mot exempelvis Hareide och prata om tydliga strukturfel i hans försvarsorganisation och antyda att de inte har tränat på det tillräckligt. Nu när jag är pensionär kan jag också ha sådana synpunkter.

Är du förvånad över att han tagit den positionen?
- Han har blivit folkkär genom sin roll i tv och är ju väldigt pedagogiskt duktig på att visa och förklara. Sen gör han resultat, och då kan man inte slå honom på fingrarna, så han upplever en liten andra vår nu. För när han var förbundskapten var han inte så utåtriktad av förklarliga skäl, säger Prahl och tillägger:

- Det är först nu han har fått kredit för alla åren han tog Sverige till slutspel. Det fick han ju inte under sin förbundskaptenstid.

Lyssna på Lundhs Podcast i spelaren ovan.

88 - Tom Prahl

Avsnitt 88 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Tom Prahl. En av Sveriges främsta tränare de senaste 20 åren vann tre SM-guld, tog totalt nio allsvenska medaljer samt överraskade med Trelleborgs FF och Halmstads BK i Europa. Fast efter att ha trillat ur Allsvenskan under andra vändan i TFF så slutade den den 62-årige tränare helt. I podden berättar han om varför suget försvann, varför han inte gör som Lagerbäck, Backe och andra rutinerade tränare och om en tyst telefon. Dessutom talar han om bristerna i svensk fotboll, att Barcelonas fotboll fått fel effekt, hur han själv gick från tyskt till engelskt och om hur mycket Zlatan slet mot Danmark jämfört med tidigare när det närmast varit parodiskt. Dessutom för första gången om bråken med Hasse Borg under tiden i MFF, om hur sportchefen mörkade värvningar och varför MFF inte vann ännu mer. Givetvis blickar han även tillbaka till storhetstiden i Trelleborg och Halmstad då Prahl gjorde avtryck både i Sverige och i utlandet.

Publicerad 2016-02-02 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons