Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Profilen "Gädda" ersätter Hunt i livepodden - lär få beröra turbulensen: "Fått ett jättestöd"

Peter Hunt har lämnat återbud, Mikael "Gädda" Hansson ersätter.
IFK Norrköping-profilen är klar för Olof Lundhs livepodd i mars. 
Då lär han få berätta mer om sin syn på senaste tidens turbulens. 
- Jag känner är att jag har fått ett jättestöd, säger han till Fotbollskanalen. 

Efter 250 avsnitt med spännande och fördjupande samtal ger sig podcasten Lundh ut på en försäsongsturné i Sverige i mars. Göteborg, Stockholm, Uppsala, Norrköping och Malmö är några av destinationerna för Sveriges nyfiknaste fotbollspodd (du hittar biljetter till podden här).

Namn som Anders Svensson, Therese Sjögran, Jesper Jansson och Janne Andersson är en del av de som kommer intervjuas, samtidigt som nu även en sista pusselbit nu är på plats till podden som äger rum den 12 mars på Arbis bar & salonger i Norrköping.

Först skulle Pekings ordförande Peter Hunt delta i podden, ihop med Janne Hellström, men efter att Hunt tackat nej kommer i stället IFK Norrköpings ledare och tidigare spelare Mikael "Gädda" Hansson att vara med. 

ANNONS

Hansson, som har varit i klubben i 27 år, fick tidigare i år besked om att hans tjänst som players manager är en av flera tjänster i klubbens sportsliga ledning som varslas, något som har väckt reaktioner inom och utanför klubben. Bland annat gick spelatruppen ut med att de är beredda att gå ner i lön för att behålla Hansson i föreningen. 

Efter det har även turbulensen i klubben fortsatt. Halva styrelsen har valt att lämna sina uppdrag och 15 sponsorer hotar med att kliva av. Trotjänaren Alexander Fransson har också uttalat sig om att turbulensen påverkar laget.

Hansson berättar att han inte kan påverka hur spelare eller folk runt omkring klubben reagerar på det som hänt, men att han är glad över allt stöd. 

- Jag har inte varit inblandad eller indragen i allt annat. Jag har styrt mitt, men sedan om spelarna agerar får de göra det. Det är inte min grej med hur sponsorerna reagerar och sådant där. Det är deras grej. Jag har lämnat det där och kan inte påverka det, men det jag känner är att jag har fått ett jättestöd från spelare, folk runt omkring och sponsorer. Folk har undrat varför det blivit så här, då man har blivit uppsagd efter 27 år, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Hansson fortsätter:

- Jag är inte ute efter att svärta ner klubben på något sätt. Det är min klubb och klubben har inte gjort mig någonting. Det här är ett enskilt fall som jag reagerat på och jag tycker att det känns konstigt när man jobbat så länge och att då inte bli omplacerad när rollen ska bort.

Hansson berättar att han nu ser fram emot att vara med i livepodden, där han möjligen kan berätta lite mer om sina tankar kring ämnet. 

- Jag blev ju först tillfrågad och funderade sedan lite. Det är lite rörigt i vår klubb nu och runt omkring mig, så jag kände lite grann kring hur jag ska lägga fram det. Det finns grejer jag vill säga och grejer jag kan säga, men det är klart att jag inte hade tackat ja om det inte hade känts okej, säger han. 

- Han (Olof Lundh) kommer nog att beröra ämnet och det förstår jag, samtidigt som det också är live. Det får nog bli lite som det blir. Jag får svara på det jag kan svara på, fortsätter han. 

ANNONS

Tror du på att det kan komma mycket folk som vill höra dig prata om turbulensen?
Jag vet faktiskt inte, jag är knappt insatt i det här som Olof gör, men jag vet att det är en livepodd runt om i Sverige. Sedan är Janne Hellström också med. Jag får väl förbereda mig på något sätt, säger han. 

Biljetter till "Lundh Live" hittar du här!

FAKTA

Hit kommer "Lundh" i vår

8 mars: Stora Teatern, Göteborg – Lisa Ek, Pontus Farnerud, Anders Svensson
9 mars: Katalin, Uppsala – Henrik Rydström, Joshua Wicks.
11 mars: Stadsteatern, Lund – Therese Sjögran, Roland Andersson, Ivo Pekalski
12 mars: Arbis bar & salonger, Norrköping – Janne Hellström, Mikael "Gädda" Hansson
13 mars: Scalateatern, Stockholm – Jonas Olsson, Janne Andersson
14 mars: Frimis salonger, Örebro – Pelle Blohm, Nordin Gerzic
19 mars: Landskrona teater, Landskrona – Claes Cronqvist, Daniel Nannskog
20 mars: Kalmar teater, Kalmar – Petter Wastå
21 mars: Malmö live, Malmö – Yksel Osmanovski, Jonnie Fedel, Zecira Musovic

Ovan är klara gäster, mer kommer. 

Publicerad 2020-02-20 kl 18:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto