Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Radetinac om försäljningen av Aslak Witry: "Jag tycker inte det var rätt läge - men jag är inte sportchef"

4d

Aslak Witry såldes av Djurgården i somras.
Nu berättar Haris Radetinac att han tyckte att det var fel läge att sälja honom.
- Jag och Mange (Eriksson) var ju på honom lite att: "Gå efter säsongen", säger Radetinac i podcasten "Lundh".

Djurgården har sålt många spelare som har presterat bra genom åren. Den senaste var Aslak Witry som lämnade i somras för AZ Alkmaar. Omsättningen på spelare har varit hög - och ibland för hög menar Haris Radetinac.

- Jag tycker först och främst att i början när jag kom till Djurgården, då var det inte bra att vi hade för hög omsättning på spelare, för man får ingen kontinuitet och så var det nästan fram till 2015 eller 2016. Efter det var vi lite stabilare med att behålla spelare och ta in så lite som möjligt. Jag tror det kan bero på vilken tränare man har också, vilka spelare de vill ha in och ut. Där tycker jag att Kim och "Tolle", tillsammans med Bosse (Andersson) har gjort det bra. Det är klart de har sålt spelare men de har gjort det i rätt tid, förutom Aslak (Witry), säger han i podcasten "Lundh".

ANNONS

Varför var inte det rätt?
- Jag tycker inte det, för han var ju i sin bästa form, gjorde mycket poäng och betydde mycket för oss. Så jag tycker inte det var rätt läge, jag hade väntat till efter säsongen. Men det är inte jag som är sportchef.

Gick du in till Bosse Andersson då?
- Nej, jag tycker att Bosse har skött sitt jobb jättebra och det har han visat de här senaste åren. Men det är klart att man har skämtat till det lite då och då.

Hur tar han det då?
- Han är ju en skämtsam kille så han brukar ta det bra.

Bosse Andersson har ju varit skicklig på att sälja många spelare, inte bara Aslak Witry som du nämnde, även Marcus Danielson och en del andra. Hur är det att vara i en klubb där det är så uttalat att hit ska många komma men sen ska man helst sälja många av dem, eller de som gör det bra?

ANNONS
- Nej, men alla fotbollsspelare vill ju komma till större ligor. På det sättet kan Bosse få in spelare som vill komma hit för att senare ta nästa steg och det är väl bra. Det är ingen spelare som vill gå till en klubb som sedan säger nej när det kommer massa bud. På det sättet har de gjort det bra, fått in pengar och fått in nya spelare som gjort det bra.

Försöker man prata med spelare och få de att stanna? Exempelvis Aslak Witry som ju gick mitt i säsongen.
- Jag och Mange (Eriksson) var ju på honom lite att: "Gå efter säsongen, det går ju att fixa, lös det där bara så ska vi fira SM-guld". Det kanske låter mer som ett skämt men jag och Mange menade allvar.

Ja det är klart ni gjorde. Hur reagerade han på det då?
- Nej, men det är klart han trivs ju jättebra. Han var ju här när det var landslagsuppehåll och hälsade på och jag tror att det var blandade känslor. Man vill ju ta nästa steg i karriären men man vet att man tappar goda vänner och en god stämning i laget samtidigt som vi är där uppe i toppen. Men någon gång går man vidare i livet.

ANNONS

Fakta

329 - Haris Radetinac

Avsnitt 329 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Haris Radetinac. Djurgårdens mångsidige veteran talar om att gå in i avgörandets stund av allsvenskan, om förvåningen över att klubben fått ihop ett så starkt lag så snabbt, om besvikelsen att man sålde Aslak Witry, om varför Malmö FF är hans favoritlag att spela mot, om att läktarhatet sporrar honom och om när supportrarnas missnöje får fel effekt.

Dessutom berättar Radetinac om hur han klarade att komma tillbaka efter två korsbandsskador på ett år, om när Försäkringskassan ville att han skulle ta ett annat jobb, om att rehabba ett halvår utan ersättning, om första tiden i Linköping efter flytten från Serbien, om succén i Åtvidaberg som blev till missnöje när han inte såldes, om att han träffade AIK:s Björn Wesström när många klubbar ville ha honom och om osäkerheten inför en framtid när han inte är spelare längre.

Publicerad 2021-11-25 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto