Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
47v

Ravelli: ”Isaksson var för snäll – lite mer jävlaranamma i Olsen”

Andreas Isaksson slutade i landslaget efter EM.
Det öppnade upp för FCK-målvakten Robin Olsen som fick chansen, och tog den.
- Mot Holland var han helt otrolig. Det är lite mer jävlaranamma i Robin än vad det var i Isak, säger Thomas Ravelli i podcasten Lundh.

Inför sommarens EM i Frankrike lämnade Andreas Isaksson beskedet om att han skulle sluta i landslaget efter mästerskapet. Det efter ett helt decennium på posten.

- Andreas Isaksson är en målvakt som gör väldigt få misstag, knappt jag sett honom göra ett enda misstag. Men däremot kunde han ha utvecklats mer. Isak är för snäll, han skulle varit tuffare med lite mer jävlaranamma i straffområdet. Det är väl det jag saknat hos Isaksson men han är en fantastisk målvakt, säger Thomas Ravelli i Lundhs podcast.

Den tomma målvaktsposten öppnade upp för den 26-årige FC Köpenhamn-spelaren Robin Olsen, som fick chansen från start i höstens VM-kvalmöten med Holland och Luxemburg.

- Mot Holland var han helt otrolig. Det är lite mer jäklar anamma i Robin än vad det var i Isak känns det som. Han är ute och plockar inlägg, är ute och tar för sig i straffområdet. Jag är imponerad.

121 - Thomas Ravelli

Avsnitt 121 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Thomas Ravelli. Målvaktshjälten från VM 1994 berättar varför han valt att inte jobba inom fotbollen, om hur han hanterade omställningen när han slutade spela fotboll, om föreläsningarna och tv-jobben samt om han och tvillingbrorsan Andreas nya satsning att sälja kalsonger och andra kläder. I podden talar Ravelli om 94-nostalgin och att han inte tröttnat på den, att de är ett bra kompisgäng, om saknaden av Klas Ingesson och att han inte tog illa vid sig av vad Ingesson skrev om målvakten i sina memoarer. Thomas Ravelli talar även om hur förvånad han är i dag över hur han uttryckte sig som spelare, om de efterföljande rubrikerna, om varför han aldrig blev utlandsproffs och att han aldrig fick chansen att tjäna de stora pengarna. Den forna stormålvakten går även in på hur målvaktsspelet utvecklats, vad Isaksson saknade, varför Robin Olsen kommer att bli bra för landslaget och berättar om hur SvFF tackade honom när han slog rekord i spelade landskamper. Dessutom är Ravelli öppen om den ringa kontakten han har med Blåvitt i dag, sin syn på de höga lönerna och resultaten för klubben och hur han blev marginaliserad i klubbens styrelse och därför hoppade av.

Publicerad 2016-10-26 kl 06:15
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER