Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
47v

Ravelli: "Jag sa åt Hamrén att sluta ta ut Svensson"

Anders Svensson har rekordet som meste landslagsman.
Tvåa är Thomas Ravelli.
- Jag träffade Erik på matbutiken och sa åt honom att sluta ta ut Anders, säger Ravelli i podcasten Lundh.

Anders Svensson hann med att slå rekord som den meste svenske landslagsmannen genom tiderna. Med sina 146 landskamper slog Svensson Thomas Ravellis 143.

- Anders sa ju till er i media att han inte brydde sig om rekordet, att han var med för att han platsade. Men där ljuger han. Innerst inne ville han slå det där rekordet, det är jag hundraprocentig på, säger Ravelli i Lundhs podcast.

Den förre målvakten, som numera bor i samma ort som den tidigare förbundskaptenen Erik Hamrén, medger att han försökte påverka Hamrén. Om än med glimten i ögat.

- Jag träffade honom (Hamrén) på matbutiken och sa åt honom att sluta ta ut Anders. Det går ju inte. "Jag ska ut honom några matcher till" sa han och skrattade, berättar Ravelli.

Anders Svensson belönades med en bil av Svenska Fotbollsförbundet för sin långa och trogna tjänst i den blågula tröjan.

Thomas Ravellis gåva var långt ifrån lika flådig.

- Tänk när han fick den där! Jag tittade på tv och sa till min fru: "Han fick en bil." Jag fick en keramikklocka kom jag ihåg. Såg ut som en fotboll, svartvit. Men ja, det förändras ju.

121 - Thomas Ravelli

Avsnitt 121 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Thomas Ravelli. Målvaktshjälten från VM 1994 berättar varför han valt att inte jobba inom fotbollen, om hur han hanterade omställningen när han slutade spela fotboll, om föreläsningarna och tv-jobben samt om han och tvillingbrorsan Andreas nya satsning att sälja kalsonger och andra kläder. I podden talar Ravelli om 94-nostalgin och att han inte tröttnat på den, att de är ett bra kompisgäng, om saknaden av Klas Ingesson och att han inte tog illa vid sig av vad Ingesson skrev om målvakten i sina memoarer. Thomas Ravelli talar även om hur förvånad han är i dag över hur han uttryckte sig som spelare, om de efterföljande rubrikerna, om varför han aldrig blev utlandsproffs och att han aldrig fick chansen att tjäna de stora pengarna. Den forna stormålvakten går även in på hur målvaktsspelet utvecklats, vad Isaksson saknade, varför Robin Olsen kommer att bli bra för landslaget och berättar om hur SvFF tackade honom när han slog rekord i spelade landskamper. Dessutom är Ravelli öppen om den ringa kontakten han har med Blåvitt i dag, sin syn på de höga lönerna och resultaten för klubben och hur han blev marginaliserad i klubbens styrelse och därför hoppade av.

Publicerad 2016-10-25 kl 06:10
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER