Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
47v

Ravelli om Blåvitts ekonomi: ”Kan inte ge en spelare som knappt är landslagsmässig två-trehundratusen i månaden"

Thomas Ravelli var given när Blåvitt gick starkt i Champions League men har ingen kontakt med klubben. Han är inte förvånad över att IFK:s ekonomi är svag:
- Man kan inte ge en spelare som knappt är landslagsmässig två-trehundratusen i månaden, säger han i podcasten Lundh.

Förutom ett kort inhopp som reserv bakom Bengt Andersson hösten 1999 så slutade Thomas Ravelli spela för IFK Göteborg med en bortamatch i Champions League mot Bayern München i slutet av 1996.

Och 20 år senare är kontakten med klubben som han tog sex SM-guld med begränsad.

- Jag känner knappt någon. Mats Gren känner jag tack vare att jag spelat med honom men annars är det nytt, säger Thomas Ravelli i podcasten Lundh.

- Ett tag var jag där (Kamratgården) och käkade lunch, men nu vet jag inte vem jag ska snacka med.

Är det inte deppigt?
- Nej, allting har sin tid. Känner inte alls så. Klart att jag är jätteintresserad att det går bra för IFK och de klubbar jag spelat i, men ju längre man kommer från fotbollen så har man inte samma känsla för det som när man känner folk som spelar eller är involverad. 

Är vi inte dåliga på att ta vara på äldre spelare i Sverige? 
- Det håller jag med om, man skulle kunna utnyttja de här äldre spelarna som varit med i laget under en längre tid, framför allt marknadsföringsmässigt med sponsorer. Men det är som en arbetsplats och du blir pensionär och i början är det du där och fikar och sedan blir det mindre och mindre. 

Thomas Ravelli har valt att inte jobba med fotbollen utan satsar på sitt nya företag Ravelli.se ihop sin tvillingbrorsa Andreas samt på föredrag, men han satt i Blåvitts styrelse 2001-2005.

- I början hade Blåvitt stora problem och höll på att åka ur Allsvenskan och jag var involverad när vi fick ny tränare i Bosse Johansson som kom hit och byggde upp självförtroendet och det positiva som han hade som som tränare och ledare, säger Ravelli.

- Sedan anställde man Mats Persson som sportchef och han blev ansvarig för fotbollen. Då frågade de inte mig om någonting längre och då kände jag att det är ingen mening att jag är kvar här längre. Det tar bara tid och det är ideellt arbete. Jag tänkte; nej, det ger mig inget.

- Innan Mats kom så var jag mer involverad i fotbollen. Han klippte bort mig, jag hade inget att säga till om. När Arne Erlandsen blev anställd som tränare hade de inte frågat mig ens. Då var det lika bra att jag slutade, om de inte ställde frågan.

Hur ser du på Blåvitt i dag när det går risigt? 
- De ligger på fjärde eller femte plats, det är väl okej under de ekonomiska omständigheterna. De har ju problem med ekonomin, de kan inte köpa vilka spelare som helst. Det är bara att kolla på Häcken som tar hem spelare som egentligen ska spela i Blåvitt. De ekonomiska ramarna finns inte. 

Vad beror det på? 
- Det är ju för höga löner hos vissa spelare. Man kan inte ge en spelare som knappt är landslagsmässig två-trehundratusen i månaden det funkar ju inte. Återigen, du måste lägga dig på den nivån för att få spelaren och då är du bakbunden.

121 - Thomas Ravelli

Avsnitt 121 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Thomas Ravelli. Målvaktshjälten från VM 1994 berättar varför han valt att inte jobba inom fotbollen, om hur han hanterade omställningen när han slutade spela fotboll, om föreläsningarna och tv-jobben samt om han och tvillingbrorsan Andreas nya satsning att sälja kalsonger och andra kläder. I podden talar Ravelli om 94-nostalgin och att han inte tröttnat på den, att de är ett bra kompisgäng, om saknaden av Klas Ingesson och att han inte tog illa vid sig av vad Ingesson skrev om målvakten i sina memoarer. Thomas Ravelli talar även om hur förvånad han är i dag över hur han uttryckte sig som spelare, om de efterföljande rubrikerna, om varför han aldrig blev utlandsproffs och att han aldrig fick chansen att tjäna de stora pengarna. Den forna stormålvakten går även in på hur målvaktsspelet utvecklats, vad Isaksson saknade, varför Robin Olsen kommer att bli bra för landslaget och berättar om hur SvFF tackade honom när han slog rekord i spelade landskamper. Dessutom är Ravelli öppen om den ringa kontakten han har med Blåvitt i dag, sin syn på de höga lönerna och resultaten för klubben och hur han blev marginaliserad i klubbens styrelse och därför hoppade av.

Publicerad 2016-10-24 kl 06:30
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER