Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
46v

Ravelli om rasistutspelen: "Jag ville inte vara den här typen"

Bronshjälten från 1994, Thomas Ravelli, väckte ofta känslor under sin målvaktskarriär. 
Ett rasistutspel mot förre AIK-spelaren Pascal Simpson fick konsekvenser. 
- Nu i efterhand tänker jag ofta: Men herregud hur kunde du säga så?, säger Ravelli i podcasten Lundh.

Thomas Ravelli skapade blandande känslor runtomkring sig under sin målvaktskarriär. Ett rasistutspel mot AIK-spelaren Pascal Simpson i mötet mellan AIK och IFK Göteborg fick konsekvenser.

I Lundhs podcast berättar Ravelli om känslostormen under sin karriär.

- Jag ville inte göra det egentligen, jag ville vara den här typen, jag hade mycket hellre sprungit omkring och skrattat, varit glad och positiv jämt och ständigt. Men fotbollen var så oerhört viktig för mig. Jag kan tänka tillbaka på den här tiden, när vi köpte ett hus i Mölnlycke för 1,6 miljoner 1993 och jag hade bara fotbollen. Hade jag blivit skadad eller petad, vad skulle jag göra då? Att vinna matcher var liv och död för mig, säger Ravelli till Lundhs podcast och fortsätter:

- Jag kunde göra precis vad som helst för att vinna en match och då kanske man uttrycker sig på felaktigt sätt och säger saker och ting på fotbollsplanen i affekt.

Pascal Simpson, som alla AIK:are känner till, skrev du fel saker till. Vad känner du efteråt, när du tänker tillbaka på den tiden?
- Jag önskar att det hade varit annorlunda, att det var som under VM 1994 där allting fungerade och jag hade ett otroligt självförtroende. Då var jag en sprallig och glad. Den pressen fanns inte då på något konstigt sätt. Och nu i efterhand tänker jag ofta: Men herregud hur kunde du säga så? Varför gjorde du på det här viset? Men min hjärna fungerar på det sättet att jag förtränger eller glömmer det som händer mig. Både som jag själv har gjort och det andra gjort mot mig. Jag ber självklart om ursäkt. Men självklart det finns mycket som jag gjort och sagt som jag ångrar.

121 - Thomas Ravelli

Avsnitt 121 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Thomas Ravelli. Målvaktshjälten från VM 1994 berättar varför han valt att inte jobba inom fotbollen, om hur han hanterade omställningen när han slutade spela fotboll, om föreläsningarna och tv-jobben samt om han och tvillingbrorsan Andreas nya satsning att sälja kalsonger och andra kläder. I podden talar Ravelli om 94-nostalgin och att han inte tröttnat på den, att de är ett bra kompisgäng, om saknaden av Klas Ingesson och att han inte tog illa vid sig av vad Ingesson skrev om målvakten i sina memoarer. Thomas Ravelli talar även om hur förvånad han är i dag över hur han uttryckte sig som spelare, om de efterföljande rubrikerna, om varför han aldrig blev utlandsproffs och att han aldrig fick chansen att tjäna de stora pengarna. Den forna stormålvakten går även in på hur målvaktsspelet utvecklats, vad Isaksson saknade, varför Robin Olsen kommer att bli bra för landslaget och berättar om hur SvFF tackade honom när han slog rekord i spelade landskamper. Dessutom är Ravelli öppen om den ringa kontakten han har med Blåvitt i dag, sin syn på de höga lönerna och resultaten för klubben och hur han blev marginaliserad i klubbens styrelse och därför hoppade av.

Publicerad 2016-10-27 kl 06:15
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER