POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
2v

Rolfö hoppas på herrarna: "Hade betytt jättemycket om de visade samma stöd som vi"

Janne Andersson besökte både den svenska träningen och Sveriges match mot Tyskland.
Fridolina Rolfö hoppas på mer stöd från herrarna.
- Det hade varit jätteroligt om de tog sig tid att komma och kika på oss precis som vi lägger den tiden, säger hon i podcasten Lundh.

Inför Sveriges möte med Tyskland på Friends Arena så besökte Janne Andersson en träning och snackade med spelarna. Dessutom var han på den historiska matchen där Sveriges landslag för damer satte ett nytt publikrekord. 

- Först och främst var det jätteroligt att han var på plats och att han tog sig tid att komma ner. Han ville önska oss lycka till på lördag, men även framåt sommaren. Det var jättefint, han pratade om att vi inte träffas alltför ofta men att vi stöttar varandra och är ett enat landslag. Det tycker jag var jättefint, säger Fridolina Rolfö i podcasten Lundh.

Hade han några tips med tanke på hans egen VM-succé?
- Nej, det kom inte jättemycket tips. Det var mer att han var avundsjuk på att vi skulle få uppleva ett VM, som han fick vara med om förra året. 

Hur viktig är symboliken att herrlandslagets förbundskapten kommer ner? Jag gissar att det är första gången du är med om det?
- Ja, första gången. Jättemycket. Jag ser upp till honom och tycker att han är en jättehäftig tränare. Det betyder mycket för oss, det blir en glädje också i det han säger om att vara ett enat landslag även om vi inte ses ofta, att det är en känsla av att vi är ett. 

Ingen har missat att det ibland har varit lite infekterat. Tror du att detta är ett steg mot att ni kan bli mer av en enhet? 
- Absolut. Visst tror jag det. Det är första gången jag ser en herrlandslagsförbundskapten på plats. Det sänder ganska tydliga signaler. 

Ni var och tittade på när herrarna körde sitt genrep mot Chile i Göteborg. Man har inte sett motsvarigheten på herrsidan. Hoppas du på det framöver?
- Absolut. Det hade varit jätteroligt om de tog sig tid att komma och kika på oss precis som vi lägger den tiden. Jag tycker att det är jätteroligt att kika på dem. Det hade betytt jättemycket om de visade samma stöd som vi. 

Varför tror du inte att det har varit så? Ni har ju varit mer aktiva i sociala medier än de har varit?
- Det är en fråga du får ställa till Janne eller förbundet, även om jag inte vet om de tar sådana beslut.

FAKTA

225 - Fridolina Rolfö

Avsnitt 225 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Fridolina Rolfö. Bayern München-spelaren berättar om jakten på en plats i VM-truppen, om skadorna som stört henne, om vad Sverige måste få till för att lyckas i Frankrike, om vad som skiljer ett OS-silver (2016) från en EM-flopp (2017), om vad Peter Gerhardsson betytt för landslagets spel och om SvFF:s budget som inrymmer en semifinalplats.

Dessutom talar Rolfö om betydelsen av publikmatchen på Friends, om hoppet att Janne Anderssons besök på landslagets träning ska leda till bättre relation med herrlandslaget, om vikten att försöka påverka bristen på jämlikhet och känslorna när det rör på sig ute i fotbolls-Europa med både sponsoravtal och publikrekord.

Naturligtvis berättar Rolfö om tiden i Linköping, om varför allsvenskan inte är aktuell just nu, om drömmen att en gång spela för Kungsbacka, om varför hon gjort klart med nästa klubb och om betydelsen av guldet i F19-EM.

Publicerad 2019-04-08 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå