POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
2v

Rolfö med utgående kontrakt: "Kommer att stanna utomlands"

Fridolina Rolfös kontrakt går ut i sommar.
Inom kort kommer besked om hennes framtid.
- Det jag kan säga är att jag kommer stanna utomlands, säger hon i podcasten ”Lundh”.

Landslagsspelaren Fridolina Rolfö, till vardags i tyska Bayern München sitter på ett utgående kontrakt med den tyska storklubben. Avtalet löper ut i juni och vad som ska hända därefter har inte kommunicerats.

I podcasten ”Lundh” berättar hon dock att frågetecknen kommer att rätas ut inom kort.

- Det jag kan säga är att jag kommer stanna utomlands. Sedan får vi se om det blir i Bayern eller någon annan förening runt i världen, säger hon i podcasten.

Du får bättre betalt från Bayern än Linköping. Hur viktigt är det när du väljer att stanna utomlands?
- Egentligen inte så viktigt. Jag kikar på var jag kan bli den bästa fotbollsspelaren. Det är nummer ett på listan. Var jag har möjligheten att lyckas och spela med landslaget och så. Det är min första prio. Men visst, fotbollskarriären är inte lång och pengar är också viktigt. Men första prio är fotbollsmässigt.

Men oavsett om det blir Bayern eller något annat är du överens om ett kontrakt som gäller efter 2019?
- Ja.

Hur kommer det sig att du inte avvaktar till VM? Tänk om du gör en massa mål?
- Jag har en bra känsla och vill ha det färdigt innan VM. Jag skulle inte vilja gå och vara ovetande vad jag ska göra efter sommaren under VM. För egen del känns det tryggt och bra att veta vad jag ska göra. Då kan jag lägga allt mitt fokus på VM.

Med tanke på att du stannar utomlands, varför var det inte ett alternativ att flytta hem till damallsvenskan?
- Jag känner att det är två-tre ligor i Europa som ligger före damallsvenskan för tillfället. Jag tycker att det är jätteviktigt att spela i Champions League. Nu kanske du kan göra uteslutningsmetoden snart… Det var det jag vävde in i mina tankar när jag tog beslutet. Det blev utomlands för att jag känner att de ligger i framkant för tillfället.

Hur mycket diskussioner har du haft med Linköping, där du var med och vann SM-guld?
- Ingen diskussion över huvud taget. Jag var tydlig med min agent om att jag ville stanna utomlands och fortsätta utvecklas, då vävde jag inte ens in svenska alternativ.

FAKTA

225 - Fridolina Rolfö

Avsnitt 225 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Fridolina Rolfö. Bayern München-spelaren berättar om jakten på en plats i VM-truppen, om skadorna som stört henne, om vad Sverige måste få till för att lyckas i Frankrike, om vad som skiljer ett OS-silver (2016) från en EM-flopp (2017), om vad Peter Gerhardsson betytt för landslagets spel och om SvFF:s budget som inrymmer en semifinalplats.

Dessutom talar Rolfö om betydelsen av publikmatchen på Friends, om hoppet att Janne Anderssons besök på landslagets träning ska leda till bättre relation med herrlandslaget, om vikten att försöka påverka bristen på jämlikhet och känslorna när det rör på sig ute i fotbolls-Europa med både sponsoravtal och publikrekord.

Naturligtvis berättar Rolfö om tiden i Linköping, om varför allsvenskan inte är aktuell just nu, om drömmen att en gång spela för Kungsbacka, om varför hon gjort klart med nästa klubb och om betydelsen av guldet i F19-EM.

Publicerad 2019-04-09 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå