POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
2v

Rolfö om kraven inför VM: "Högt uppsatt mål - men möjligt"

VM i Frankrike väntar i sommar.
Fridolina Rolfö tycker Sverige borde satsa på att nå semi.
- Det är ett högt uppsatt mål, men möjligt, säger hon i podcasten ”Lundh”.

Det börjar närma sig mästerskapstider för det svenska landslaget. Den 7 juni sparkar mästerskapet igång och den här veckan gästar landslagsspelaren Fridolina Rolfö podcasten ”Lundh”.

I podden berättar Bayern München-stjärnan om vilket mål hon tycker är rimligt att Blågult presterar i Frankrike.

Vad känner du inför VM, där Sverige är lottat mot USA, Thailand och Chile? Vad är rimliga krav? Jag var på SvFF:s årsmöte häromveckan och där hade de budgeterat för semifinal. Är det ett rimligt krav?
- Det är absolut rimligt. Om man ser till rankingen är vi inte i toppen för tillfället, så jag tycker att det är ett högt uppsatt mål, men möjligt. Vi hoppas kunna ta oss vidare, först från gruppen och sedan handlar allt om vad man får för motstånd om man tar sig vidare. Men semifinal tycker jag är ett rimligt mål.

Du har varit med i två mästerskap med rätt olika avslut, silver i Rio och EM i Holland där det inte gick så bra. På något sätt är känslan att Sverige har fått mycket mer konkurrens i den internationella fotbollen.
- Absolut. Det märker man. Damfotbollen både i Europa men även i världen utvecklas. Vi märker att det inte är de fyra lagen som tampas om medaljerna längre, det är fler lag som kan vara med och tampas. Det krävs mycket från oss för att vi fortsatt ska ligga i toppen i världen.

Har vi bredd nog i Sverige? The Guardian hade innan jul en lista på världens 100 bästa spelare, du var en av fem svenskor på listan, men ni var rätt långt ner. Det känns som att det har gått rätt snabbt från att Sverige var en given medaljkandidat till att inte vara det?
- Vi är inte ett stort land. Vi kommer verkligen behöva använda de talanger och bredden som vi har. Vi kommer behöva alla fotbollstjejer i det här landet för att växa. Jag hoppas att vi kan inspirera och ses som förebilder så att fler tjejer vill spela fotboll och ser att det är möjligt att spela i damlandslaget och att vi är duktiga. Det hoppas jag kan hända.

FAKTA

225 - Fridolina Rolfö

Avsnitt 225 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Fridolina Rolfö. Bayern München-spelaren berättar om jakten på en plats i VM-truppen, om skadorna som stört henne, om vad Sverige måste få till för att lyckas i Frankrike, om vad som skiljer ett OS-silver (2016) från en EM-flopp (2017), om vad Peter Gerhardsson betytt för landslagets spel och om SvFF:s budget som inrymmer en semifinalplats.

Dessutom talar Rolfö om betydelsen av publikmatchen på Friends, om hoppet att Janne Anderssons besök på landslagets träning ska leda till bättre relation med herrlandslaget, om vikten att försöka påverka bristen på jämlikhet och känslorna när det rör på sig ute i fotbolls-Europa med både sponsoravtal och publikrekord.

Naturligtvis berättar Rolfö om tiden i Linköping, om varför allsvenskan inte är aktuell just nu, om drömmen att en gång spela för Kungsbacka, om varför hon gjort klart med nästa klubb och om betydelsen av guldet i F19-EM.

Publicerad 2019-04-10 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå