Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rosenberg kämpar för att få tillbaka pengar från Santander: "Jag har inte gett mig än"

2v

Markus Rosenberg blev utlånad från Werder Bremen till Racing Santander säsongen 2010/11.
Nu berättar han om pengarna den spanska klubben fortfarande är skyldig honom.
- Det är en process fortfarande, säger han i podcasten "Lundh".

I podcasten "Lundh" berättar Markus Rosenberg om olika erfarenheter angående fotbollsbranschens baksidor och hur det har påverkat hans karriär. Rosenberg menar dock att han själv aldrig har fått ett erbjudande som skulle befinna sig inom en gråzon eller värre från en klubbledare eller något liknande.

- Nej, det har aldrig hänt, helt ärligt, säger han i podcasten "Lundh".

Inte? Inte när du har varit spelare heller?
- Nej alltså som spelare så var man ju inte alls i närheten av det. Man kom bara in och skrev kontraktet och sen var det ut och spela direkt liksom. Många gånger så träna man ju samma dag som man skrev på papper och gjorde läkarundersökningen. Så nej.

ANNONS

Jag vet att någon gång så berätta du för mig att när du var i Spanien, att du inte fick alla pengarna, jag gissar att du inte har fått dem än, Racing Santander.
- Nej exakt. Nej men det är en process fortfarande.

Är det en process som pågår?
- Den pågår jag, de har fått nya ägare så den pågår, den är inte slut, jag har inte gett mig än.

Vilken lärdom har man där som man har nytta av när man är agent?
- Ja tittar jag bara tillbaka på det ”caset” så är jag utlånad från Werder Bremen till Santander. Självklart skulle Bremen ha fortsatt att betala min lön, den kravställningen skulle ställts.

Men har du sådana erfarenheter med dig och Petter Andersson, har ni det med er?
- Ja men även den sidan har vi ju. Jag har ju gått detta ”caset” via Fifa och sen har jag tagit in en advokat ifrån Spanien som har dragit i den nu i slutet. Så det är klart att det har gett erfarenhet, sen att jag inte har lyckats helt än, de har betalt en del men det är fortfarande där vi är. Men det är klart att det också har gett erfarenhet.

ANNONS

Fakta

320 - Markus Rosenberg

Avsnitt 320 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Markus Rosenberg. Han talar om sitt arbete som agent, om hur han och Petter Andersson vill jobba på ett nytt sätt, om förvåningen över hur lätt det är att bli agent, om hur branschen förändrats sedan han själv var ung, om varför Anel Ahmedhodzic inte såldes, om att jobba långsiktigt trots att det ger minus i kassan och om varför det inte var aktuellt att ta en roll inom Malmö FF.

Dessutom pratar Rosenberg om vad han saknar från tiden som spelare, om MFF:s rimliga målsättning i Champions League, om den extrema kampen att både spela i Europa och jaga SM-guld, om att tuffa utländska tränare är bra, om vikten att få speltid som talang, om att han fick ett perfekt avslut, om svårigheten för många spelare att sluta och att han aldrig sörjde uteblivet spel i landslaget.

Publicerad 2021-10-01 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto