Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lyssna på hela avsnittet med Markus Rosenberg i spelaren ovan.

Rosenberg kunde tagit ett jobb i MFF: "Vi hade diskussioner"

2v

Markus Rosenberg verkar i dag som agent.
Men klubbikonen kunde även ha jobbat inom MFF. 
- Det stämmer att vi hade diskussioner, säger han i podcasten "Lundh". 

Malmö FF-ikonen Markus Rosenberg arbetar numera som agent och har bland annat mittbacken Anel Ahmedhodzic i sitt stall. Rosenberg samarbetar med tidigare Hammarby-spelaren Petter Andersson som är vd för deras gemensamma bolag.

Men den tidigare anfallaren hade också möjlighet att jobba inom MFF efter karriären.

- Det stämmer att vi hade diskussioner men sen kom vi inte riktigt så långt som exakt vilken position. Det jag ville göra från början det var bara att komma ur bubblan, det är väl kanske det som är det jobbigaste valet egentligen. Det lättaste är att stanna inom fotbollen, inom Malmö FF, bli tränare eller jobba runt "Danne" (Daniel Andersson, sportchef) eller vad som helst. Jag kände väl att jag ville utmana mig själv och göra något helt annat. Därför blev det nu det här spåret, säger han i podcasten "Lundh". 

ANNONS

När man läste lite intervjuer, bland annat i Kvällsposten så sa du att du inte visste men var det verkligen sant? Hade du inte agentspåret på gång redan tidigare?
- Jo det är väl klart. Det var väl några månader innan jag slutade som jag hade börjat med det. Men det är väl klart att just agent kanske är lite känsligt att prata om under ens karriär, att man vill börja med det.

Ja för jag tänkte på det att du har ju tagit en del spelare som du delade omklädningsrum med, hur landar det i fotbollsvärlden?
Det funkar faktiskt jättebra. Man känner ju varandra redan från början. Tar man in spelare nu som bor någon helt annan stans så pratar man ofta och man tittar väldigt mycket på deras matcher, det är inte så ofta men ses ändå. Och just de spelarna som man har känt sen innan och som man har spelat med, de känner man på en annan nivå.

ANNONS

Men samtidigt så kan det ibland finnas kritik på något sätt att man går in och ja, du delar omklädningsrum och sen plötsligt så har du tagit det som en klient. Det är en tuff bransch det här och man har mycket åsikter, det fattar du ju säkert också. Hur mycket hörde du av det?
- Nej ingenting. Det snackades säkert hur mycket som helst men det nådde inte mig. Kanske för att man stänger öronen ibland.

Lyssna på hela avsnittet med Markus Rosenberg i spelaren ovan. 

Fakta

320 - Markus Rosenberg

Avsnitt 320 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Markus Rosenberg. Han talar om sitt arbete som agent, om hur han och Petter Andersson vill jobba på ett nytt sätt, om förvåningen över hur lätt det är att bli agent, om hur branschen förändrats sedan han själv var ung, om varför Anel Ahmedhodzic inte såldes, om att jobba långsiktigt trots att det ger minus i kassan och om varför det inte var aktuellt att ta en roll inom Malmö FF.

Dessutom pratar Rosenberg om vad han saknar från tiden som spelare, om MFF:s rimliga målsättning i Champions League, om den extrema kampen att både spela i Europa och jaga SM-guld, om att tuffa utländska tränare är bra, om vikten att få speltid som talang, om att han fick ett perfekt avslut, om svårigheten för många spelare att sluta och att han aldrig sörjde uteblivet spel i landslaget.

Publicerad 2021-09-28 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto