Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rosenberg om att MFF inte ville sälja Ahmedhodzic: "Han kände att han var redo"

2v

Anel Ahmedhodzic hade blivit allsvenskans dyraste back, men Malmö FF ville inte sälja.
Markus Rosenberg och hans klient var besvikna – men ser framåt.
- När den besvikelsen har lagt sig så är det självklart att det är ett Champions League med moderklubben. Då lyfts man igen, säger agenten i podcasten Lundh.

För knappa två år sedan avslutade Markus Rosenberg karriären som spelare genom att skjuta Malmö FF vidare i Europa League. Den då 36-årige anfallaren hade parallellt med spelarkarriären satsat på padelhallar, men ville ha något mer att syssla med.

Några månader senare drog Rosenberg i gång en ny karriär som agent.

Ganska snabbt så började han samarbeta med förre Hammarby-spelaren Petter Andersson som är vd för deras gemensamma bolag. Dessutom har både Behrang Safari och Ylli Shabani anslutit till bolaget. Kvartetten säger att man står för en ny inriktning i agentbranschen där man vill jobba med färre spelare för att kunna hjälpa dem att utvecklas som spelare.

ANNONS

- Varför inte tänkta nytt, varför göra som alla andra? Det var väl egentligen därför också som startade detta jag och Petter och inte gick med någon annan för vi ville inte hamna i något spår som redan fanns där. Jag tror det är ganska svårt att gå med någon som varit i branschen i 20 år och säga ”nej men nu ska vi inte göra så här, vi ska göra på ett annat sätt” för när du jobbat med det så länge så är det nog ganska svårt att förändra det. Där av blev det så, säger Markus Rosenberg i podcasten Lundh.

Deras mest omskrivna klient är Malmös mittback Anel Ahmedhodzic som de flesta räknade med skulle försvinna i somras, men nu spelar han Champions League med Malmö FF och jagar ett ytterligare SM-guld. Skälet till att det inte blev något?

Malmö FF gick till Champions League och ville inte sälja, säger Markus Rosenberg.

ANNONS

Var det så alltså?
- Ja, så att det är väl ungefär där. Sen är det klart att där finns detaljer på det men klubbar fanns där.

Som även kunde möta Malmös prislapp?
- Ja, ungefär i alla fall om i vi säger så. Han hade blivit en väldigt dyr fotbollsspelare från Sverige.

Hade han blivit dyrast i allsvenskan genom tiderna?
- Dyraste mittbacken kan vi säga.

Var det klubbarna i Italien som det talades om Atalanta, Napoli och så. Eller fanns det annat?
- Nej men det fanns faktiskt allt möjligt. Det är därför jag har varit och rest som jag gjort liksom, för intresset har ju varit enormt. Sen har det blivit skriverier för att han är ung, han har bytt landslag och sen har han varit i Bosnien och så har han gjort intervjuer där. Det är liksom, det har spridit sig på ett helt annat sätt än kanske bara någon kille som spelar i Sverige och så har han varit i Nottingham så har det skrivits i England för att Nottingham har pratat om "hur kunde vi släppa Anel".

ANNONS

- Sen så åker han till Bosnien och möter Frankrike också tar han bort Mbappe i 90 minuter också skriver de om honom i Frankrike. Så han har ju fått en enorm spridning och där av har det också skrivits om enormt många klubbar.

Vilken besvikelse fanns hos dig och Anel att det inte blev något?
- Det är väl klart den är stor. Det är väl det som är det första, framförallt Anel sa att han skulle lämna och kände att han var redo. Sen när den besvikelsen har lagt sig så är det självklart att det är ett Champions League med moderklubben, det är inte så dumt det heller och då lyfts man igen och ser vilka matcher man har framför sig. Det är tre landslagsuppehåll och det är sex matcher i Champions League liksom. Då får man vända på det till något positivt och se fram emot en fantastisk höst.

ANNONS

Hur är det när du ringer Daniel (Andersson) eller om det är Niclas Carlnén VD:n, jag menar ni känner varandra väl. Hur är det då?
- Ja, men det är klart att det kan bli hätskt ibland men så kommer det vara med alla sportchefer oavsett vilken relation man än har. Vill man olika så är det klart att man inte är bästa kompisar just då. Jag jobbar ju bara för Anel i detta här, det viktigaste för mig är att göra det bästa jobbet jag någonsin kan för just Anel. Där av blir de det tongången.

Vad tror du, är Anel Ahmedhodzic kvar i Malmö efter vinterfönstret? 
- Det har jag svårt att se.

Vilken klausul har ni med Malmö?
- Ja, det vet jag inte.

Det låter som inga kommentarer?
- Någon fråga får det bli inga kommentarer på.

Fakta

320 - Markus Rosenberg

Avsnitt 320 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Markus Rosenberg. Han talar om sitt arbete som agent, om hur han och Petter Andersson vill jobba på ett nytt sätt, om förvåningen över hur lätt det är att bli agent, om hur branschen förändrats sedan han själv var ung, om varför Anel Ahmedhodzic inte såldes, om att jobba långsiktigt trots att det ger minus i kassan och om varför det inte var aktuellt att ta en roll inom Malmö FF.

Dessutom pratar Rosenberg om vad han saknar från tiden som spelare, om MFF:s rimliga målsättning i Champions League, om den extrema kampen att både spela i Europa och jaga SM-guld, om att tuffa utländska tränare är bra, om vikten att få speltid som talang, om att han fick ett perfekt avslut, om svårigheten för många spelare att sluta och att han aldrig sörjde uteblivet spel i landslaget.

Publicerad 2021-09-27 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto