Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
26v

Rosengårds målvaktsvärvningar tog hårt på Musovic: "Först en smäll, sen kom nästa smäll"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se tv-versionen av podden i spelaren ovan.

Zecira Musovic är given etta i Rosengård och har skrivit ett långt kontrakt.
Men vägen dit har inte varit spikrak.
- Så fort man tror att det går riktigt bra kommer det en smäll, säger Musovic i podcasten Lundh.

Zecira Musovic förlängde efter förra säsongen sitt kontrakt med FC Rosengård till 2020 och är nu given etta mellan stolparna. Redan 2015 gjorde den då 19-årige målvakten 17 matcher i damallsvenskan, men blev senare förpassad till en mindre roll igen när nya målvaktsvärvningar har kommit in - något som har tagit hårt på Musovic.

- Det har varit en resa att ta sig hit jag är i dag. Det har gått upp och ner och ett tag såg det ut som att jag verkligen skulle få förtroende, men sedan gick det nedåt igen. Det har gått upp och ner, och nu känns det äntligen som att man får det fulla förtroendet. Det ska bli jätteintressant att se hur det kan påverka min utveckling.

Hur har perioden varit från att du slog igenom som hyllat stjärnskott?
- Det är upp och ner. Så fort man tror att det går riktigt bra kommer det en smäll. Det är det som man har lärt sig på vägen, så ser det ut. Det är en del av resan, att både toucha botten och nå toppen.

Hur hanterar du det när du går i botten?
- Jag hanterar det bättre och bättre. Första gången var det en väldig smäll som tog hårt, jag var självkritisk och ställde höga krav på mig själv. Men nu i efterhand ser jag att det var det bästa som kunde hända mig just då.

Vem hjälper det då?
- Jag har många dialoger med mig själv och funderar väldigt mycket, men jag har en stöttande familj som jag bollar mycket tankar med. Så det är familjen som hjälper mig mestadels.

När Malmö eller Rosengård har gjort olika satsningar och värvat andra målvakter, hur har dialogen varit med klubben då?
- De har alltid trott på mig, det är alltid det jag har fått höra, och jag har alltid haft bra förutsättningar med bra träningar och tränare och ett grundförtroende från klubbens sidan. Men det är klart att det tog emot när det kom in nya målvakter inför varje säsong.

Går du in till Erling, som har styrt mycket, eller Therese Sjögran och slår näven i bordet och frågar vad de håller på med?
- Definitivt. Jag strävar alltid framåt, och då vet jag också veta exakt vad jag ska göra för att nå dit. När jag inte gör det vill jag veta varför jag inte nått dit ännu. Det gör jag absolut.

Hur hanterar klubben det?
- De vet hur jag fungerar, så jag tror att de förväntar sig det, att jag ska reagera när det går som jag inte har tänkt.

Vilken var den tuffaste smällen under de här åren?
- De har varit tuffa på olika sätt. När vi tog in en tysk landslagsmålvakt (Kathrin Längert) trodde jag innan absolut att jag skulle få förtroende som förstamålvakt och spela mer, så det var en tuff smäll. Sedan kom nästa smäll i form av Erin McLeod, som är en världsmålvakt. De har varit tuffa på olika sätt.

Kan du beskriva mer hur de har varit tuffa?
- Man har trott att man nått dit, men när det väl ska inträffa är man inte där och man får gå tillbaka till ruta ett och lägga upp en strategi för hur man ska nå dit. Att ständigt få börja om har varit…

193 - Zecira Musovic

Avsnitt 193 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Zecira Musovic. Rosengårds målvaktstalang berättar om vägen till att bli förstamålvakt i klubblaget, om smällarna när klubben värvat etablerade målvakter, om varför hon ratar utländska anbud och stannar i allsvenskan, om hur Linköping ska utmanas om allsvenska guldet och hur allsvenskan ska göra i en tid när storklubbar i Europa tar stjärnorna. Dessutom talar Musovic om drömmen att slå ut Hedvig Lindahl i landslaget, om betydelsen att få debutera i A-landslaget, om vad ett föryngrat Sverige ska sikta på i VM 2019, om den tuffa sommaren 2015 då hon inte blev uttagen i VM-truppen och fick avstå F19-EM för klubblagets skulle. Musovic säger att Zlatan Ibrahimovic har varit en viktig förebild för henne, att hon aldrig känt sig förfördelad på grund av sin bakgrund, att hon känner besvikelse över att för många inom Uefa är för trygga för att satsa på damer men att spelarna kanske varit för snälla när det handlar om att slåss för bättre villkor.

Publicerad 2018-05-12 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons