Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
0:29

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses ett klipp från tv-intervjun med Rösler, som visas på Sportkanalen under måndagskvällen

Rösler: ”Då och då kan en hårtork vara behövligt”

Nye tränaren Uwe Rösler har fått fart på Malmö FF.
Och han är en eldig karaktär.
- Då och då kan en hårtork vara behövligt, säger han i Lundh.

Under måndagen väntar ett nytt avsnitt av intervjuprogrammet Lundh som går i Sportkanalen måndag vid 21:00. Gäst är Malmö FF:s tränare Uwe Rösler som lyft klubben i den allsvenska tabellen och tagit ut laget i Europa League. Rösler talar bland annat om vad Malmö FF gett honom för mål, om vad han förändrat i klubben, om vilken fotboll han vill spela, om att MFF kan vara en bra väg för honom och sitt engagerade ledarskap som syns vid sidlinjen. Intervjun finns även i form av en podcast som kommer ut i gryningen under måndagen.

Uwe Rösler inledde tränarkarriären i norska Lilleström och blev omskriven när han efter en förlust med 2-6 lät spelarna träna mitt i natten, men MFF-tränaren vill inte säga att det är något som följt med.

ANNONS

- Det var en incident som inte har någonting med mitt ledarskap att göra, säger Uwe Rösler. 

Men ditt ledarskap har säkert utvecklats efter det, eller hur?
- Jag tyckte det var helt nödvändigt då vi hade en situation som vi var tvungna att hantera och vi gjorde där och då, eftersom vi inte kunde handskas med den dagen efter då det var 17 maj. Alla som vet något om Norge vet vad det betyder, så vi var tvungna att ta tag i det direkt. Annars leder jag mina lag med 30 års erfarenhet av professionell fotboll och genom min uppväxt i en professionell miljö på sportelitskola. Jag tror själv att jag är en bra på att lära mig saker och att jag gör det snabbt. Jag försöker lära mig av mina misstag jag begått och det är mitt ledarskap.

Om man pratar med spelare i Malmö säger de att du är väldigt rak och du är motsatsen till Magnus Pehrsson. De säger också att du kan vara hård. Finner du dig i den beskrivningen?

ANNONS
- Det är en stor utmaning för mig hur engelska och skandinaviska spelare kan ta emot budskap och hur de hanterar det. Men generellt tror jag att du måste vara dig själv för att spelarna är trots allt väldigt smarta och framför allt vår grupp då de spelarna under sina karriärer har haft en uppsjö med bra tränare. De förstår direkt om man är sig själv eller inte. Om du då är dig själv så måste du vara ärlig. Spelarna förstår direkt om man ärlig eller inte. För mig handlar det därför om att ge spelarna respons på ett bra sätt. Bra eller dåligt, det spelar ingen roll. Jag tror att spelarna kan hantera det så länge du är så rättvis som du kan vara, även om en spelare ibland kan tycka att man är orättvis för att man inte ger den speltid. Men du måste vara ärlig och jag tror det är det viktigaste för en tränare.

ANNONS

Du är uppväxt i gamla Östtyskland. Jag misstänker att det inte var någon idé att utmana tränarna på elitskolorna. Dessutom har du haft karriärer i både Tyskland och England och jag misstänker att det inte var någon idé att utmana de tränarna heller. Hur har det påverkat dig som tränare?
- Jag tycker jag varit väldigt privilegierad som fått möjligheten att bo i två olika politiska system. Givetvis formas man av sin uppväxt och jag. Men att ha levt 20 år i det som nu är den fria världen gav mig också stor erfarenhet i vad som utgör en bra tränare. Rent krasst formade det mig till den personen som jag är i dag.

Om en Malmö-spelare begår ett misstag, får han då en hårtork?
- Det beror på. Generellt svarar människan i högre grad på positiv respons än hårtorkar. Men då och då kan en hårtork vara behövligt.

ANNONS

206 - Uwe Rösler

Avsnitt 206 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Uwe Rösler. Malmö FF:s tyske tränare har fått fart på klubben sedan han tog över i juni och talar om att balansera spel i Europa och allsvenskan, om överraskningen när MFF ringde, om vilka mål som satts upp, om att han utvärderat spelartrupp och ledarstab och hur snacket går med sportchefen Daniel Andersson. Dessutom berättar Rösler om tränarkarriären som startade i Norge, om klivet till England där han varit nära framgångar men inte nått ända fram, om att man måste vänja sig vid att få sparken, om sitt ledarskap där hårtork inte är uteslutet, om vilken fotboll han vill spela och om att Malmö FF är en bra plats att göra avtryck. Rösler talar om sin spelarkarriär, om synen på den moderna fotbollen som stöpt om hans Manchester City, om cancern som hotade att ta livet av honom och om hur han präglats av att växa upp i DDR.

Publicerad 2018-10-22 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto