Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Så har J-Södra hämtat inspiration från Bayern och Barcelona

Jens Fjellström jämförde J-Södras taktik med Bayern Münchens. Så långt vill inte Jimmy Thelin sträcka sig - men i podcasten Lundh medger succétränaren att han hämtat inspiration från studiebesök i München och Barcelona.
- De tog sig verkligen tid att diskutera, säger han.

C More-experten Jens Fjellström imponerades av J-Södras inledning på Allsvenskan och menade i Fotbollsmåndag att laget använder ytterbackarna på samma sätt som Bayern München.

"Det är kul att se hur man använder sina ytterbackar. Viktor Rönneklev till exempel tillåts vandra in i plan. Så har man sett Bayern München jobba med Lahm och Alaba", sa Fjellström bland annat i programmet.

En tillfällighet? Faktum är att Jimmy Thelin varit på studiebesök hos de tyska mästarna, precis som i Barcelona.

- Vi var nere i München i en dryg vecka och fick träffa scoutingavdelningen på ungdomssidan. Sen var vi var nere en vecka i Barcelona, berättar Thelin i veckans avsnitt av Lundhs podcast.

- Det var ett väldigt proffsigt bemötande. De tog sig verkligen tid för oss och vi fick ställa en massa frågor.

- Man kan diskutera med dem. De har så mycket erfarenhet, så man kan fråga, och oftast har man många egna funderingar. Sen kan man ju aldrig kopiera, för då blir det bara en blek kopia. Det handlar någonstans om att förkroppsliga din egen väg.   

Just i ytterbacksfallet menar Thelin om att handlar om att anpassa taktiken från match till match.

- Var kan vi hitta fördelar på planen? Vi kanske inte gör så varje match, utan i vissa enstaka matcher kanske det är bäst att ligga på kanten. Någonstans tittar man ju på tillgängliga ytor och sätter sina spelare i bra positioner.

Publicerad 2016-05-14 kl 12:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons