POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Salétros om starka 08-kopplingen i AIK:s trupp: ”En framgångsfaktor”

Foto: Bildbyrån

Anton Salétros är en av flera AIK-spelare med lokal koppling.
Det tror mittfältaren är en framgångsfaktor för klubben.
- Det är många som vet vad AIK handlar om och står för, säger Salétros i podcasten Lundh.

Anton Salétros är tillbaka i AIK, på ett lån från Rostov som gäller fram till sommaren. 22-åringen är uppvuxen i södra Stockholm, och hyser mycket starka känslor för klubben.

- När något är en så stor del av ditt liv så länge tror jag att det får en så stor betydelse, vare sig du vill eller inte. AIK är vad som har utvecklat mig, både fotbollsmässigt och personlighetsmässigt som människa. Jag har växt upp i AIK:s organisation Jag gick från tolv års ålder genom hela puberteten till att ta körkort och flytta hemifrån när jag var inom AIK:s organisation. Jag tror att man tar med sig så stora saker i livet, och att det då är svårt att inte förknippa sig själv med AIK, säger Salétros i podcasten Lundh.

Salétros är långt ifrån ensam i AIK:s trupp med kopplingar till 08-området, något mittfältaren tror spelar roll för klubbens framgångar.

- Jag tror att det betyder mycket. Kolla på truppen nu, vi har Henok, Panos, Sundgren, ”Pertan”, Oscar… Det är många som vet vad AIK handlar om och står för. Det tror jag är ganska viktigt för att AIK ska kunna fortsätta utvecklas.

Man sålde ut Friends två gånger under hösten, det känns som att populariteten har vuxit kring ett par av Stockholmsklubbarna. Känner du att det är en viktig faktor, att många av spelarna är från Stockholm?
- När unga spelare ser att det är möjligt att lyckas i AIK som ung spelare från Stockholm tror jag att intresset blir mer genuint, att man drar sig till AIK och att det blir mer intressant än att spela i ett annat lag där de inte har lika många Stockholmsbaserade. Eftersom vi spelar matcherna i Stockholm är det folk från Stockholm som går på matcherna. Jag tror att det är en framgångsfaktor.

Publicerad 2019-02-19 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå