Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Samuelsson: "Jag fick försvara Rydström många gånger"

Henrik Rydström skapade rubriker som spelare, både positiva som negativa.
Ofta fick Kalmars tidigare klubbchef Svante Samuelsson försvara lagkaptenen inför styrelsen/sponsorer.
- Jag fick gå in och medla eller sopa bort spår, säger Samuelsson i podcasten Lundh.

Mellan 1993 och 2013 gjorde Henrik Rydström över 550 matcher för Kalmar FF och mittfältaren var inte bara en viktig kugge på planen, utan han levererade även utanför linjerna. Rydström skapade rubriker och ett medialt intresse runt KFF, sa vad han tyckte, var aldrig rädd för att vara kontroversiell och det hela ledde också till en hel del stormar.

I veckans avsnitt av Fotbollskanalens podcast Lundh gästar Kalmars tidigare klubbchef Svante Samuelsson, som berättar om hur det var att hantera Rydström.

- Jag skulle säga att 80-90 procent av situationerna som "Henke" var inblandad i var ju positiva och han brann otroligt för Kalmar FF och hela föreningen. Sedan har han ju starka synpunkter och ibland blir det ju naturligtvis situationer där man som klubbchef får gå in och medla eller sopa bort lite spår eller ta några kvartssamtal, på uppdrag av styrelsen. Det skedde ju några gånger. Men jag och "Henke" känner varandra ganska bra så vi kunde hantera det på ett ganska bra sätt. Jag har för mig att han sa någon gång att det var som en storebror som skulle läxa upp sin lillebror emellanåt. Vi hittade en ton som ändå var okej men där han ändå fattade budskapet, säger Samuelsson.

Utifrån kan jag uppleva att man kanske inte alltid i Kalmar såg värdet av Henrik Rydström. Att han faktiskt bidrog till att lyfta Kalmar FF medialt och liknande. Men att här var man sur för att han 1 maj-talade eller att han sa fel saker i tidningen eller att han gjorde den här berömda ”La Manga-filmen” tillsammans med några andra.
- Ja, men så var det. Det tycker jag nog också. Lyfter man blicken lite grann från Kalmar och utifrån hela fotbolls-Sverige så var det ju "Henke" i fyra fall av fem som skapade en artikel eller surr runt oss. Det kanske man inte alla gånger såg på rätt sätt kanske. 

Hur många gånger fick du försvara honom?
- Det var ganska många gånger faktiskt. Och lyfta fram all tid han la ner på Kalmar FF liksom, det fanns ingen som lade så mycket tid på saker som föreningsavslutningar och prisutdelningar och sådär. Han var absolut den som gjorde det mest. 

FAKTA

148 - Svante Samuelsson

Avsnitt 148 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Svante Samuelsson. Kalmars förre klubbchef ger sin syn på klubbens sportsliga kris, om risken med att bygga och äga arenan, om konkurshotet vid en degradering, om hoppet att kommunen och banken ska hjälpa Kalmar FF med Guldfågeln Arena och varför man var tvungen att ersätta Fredriksskans. Dessutom berättar Samuelsson om oron inför varje allsvensk säsong, om hur man byggde guldlaget 2008, om topplaceringarna som gett skeva förväntningar och förhoppningar på klubben, om alla  gånger han fick rädda Henrik Rydström undan arga sponsorer och styrelseledamöter, om försäljningarna av spelare och att man inte kan bry sig om var resten av pengarna vid transfers tar vägen. Svante Samuelsson som varit involverad i svensk klubbfotboll i 25 år ger sin bild av hur allsvenskan står sig, hur man ska lösa problemen, att man bör kunna professionalisera verksamheten än mer, om hoppet i kampen mellan stora och små klubbar och varför man hellre säljer utomlands än till Malmö FF och andra storklubbar.

Publicerad 2017-05-02 kl 10:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons