Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Samuelsson om kaoset när Berisha såldes: "Det var en riktig soppa"

Svante Samuelsson och Kalmar sålde Etrit Berisha till Lazio.
Men först efter att man blivit stämda av en annan italiensk klubb: Chievo.
- Det var en riktig soppa, säger Samuelsson i podcasten Lundh.

Svante Samuelsson har under sin tid som sportchef i Kalmar FF sålt och köpt spelare massor av gånger. Vid ett par tillfällen har det dock varit lite krångligare att få igenom.

I podcasten Lundh berättar Samuelsson bland annat om det tillfälle då man skulle sälja målvakten Etrit Berisha till Lazio. En affär som slutade med en stämning av en annan italiensk klubb: Chievo.

- Det som hade skett var att Etrit var nere i Italien på besök hos Chievo utan att vi visste om det. Han var inbjuden och han och hans pappa var där ett dygn bara. Vi visste inte om det. Där fick de honom att skriva under något slags dokument som skulle fungera som någon form av för-kontrakt om det skulle bli en transfer i framtiden. Sedan gick det en eller två månader och då kom Lazio in på banan och ville köpa Etrit. Då hävdade Chievo att det var ett giltigt avtal de hade med Etrit. De tog oss till Uefa och stämde oss på väldigt stora belopp. Det var väldigt mycket jobb med att skaffa bevis, säger Samuelsson.

Han fortsätter:

- Det som var kärnan var att när han var nere där återstod det mer än sex månader av Etrits kontrakt, med fem dagars marginal. Där är ju reglerna väldig tydliga. Man får varken kontakta en spelare utan vårt vetande och ännu mindre skriva ett kontrakt med honom. Det var en riktig soppa men det löste sig till slut.

- Vi fick rätt men det kostade oss några kronor.

FAKTA

148 - Svante Samuelsson

Avsnitt 148 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Svante Samuelsson. Kalmars förre klubbchef ger sin syn på klubbens sportsliga kris, om risken med att bygga och äga arenan, om konkurshotet vid en degradering, om hoppet att kommunen och banken ska hjälpa Kalmar FF med Guldfågeln Arena och varför man var tvungen att ersätta Fredriksskans. Dessutom berättar Samuelsson om oron inför varje allsvensk säsong, om hur man byggde guldlaget 2008, om topplaceringarna som gett skeva förväntningar och förhoppningar på klubben, om alla  gånger han fick rädda Henrik Rydström undan arga sponsorer och styrelseledamöter, om försäljningarna av spelare och att man inte kan bry sig om var resten av pengarna vid transfers tar vägen. Svante Samuelsson som varit involverad i svensk klubbfotboll i 25 år ger sin bild av hur allsvenskan står sig, hur man ska lösa problemen, att man bör kunna professionalisera verksamheten än mer, om hoppet i kampen mellan stora och små klubbar och varför man hellre säljer utomlands än till Malmö FF och andra storklubbar.

Publicerad 2017-05-04 kl 06:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons