POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Sana: ”Blåvitt var inte riktigt så på som jag hoppades när jag lämnade Ajax”

När Tobias Sana återvände till svensk fotboll 2014 blev det inte en återkomst till IFK Göteborg, i stället skrev Sana på för värsta rivalen Malmö FF.
- De var inte riktigt så på som jag hade hoppats, säger Sana i Lundhs podcast.

Tobias Sana slog igenom i Qviding, men flyttade ganska snabbt till IFK Göteborg, där han blev en nyckelspelare. I Olof Lundhs Podcast berättar han om hur relationen är i dag, två år efter att han valt värsta rivalen Malmö FF.

- Jag har inget ont att säga om den klubben. Jag önskar dem otrolig lycka. Men sedan önskar jag ju alltid att det lag som jag spelar i ska vinna, alltid. Så är det ju. Men jag önskar att det går bra för dem. Jag glömmer inte, jag är ingen otacksam kille. Jag vet vad de har gjort. Utan dem hade jag kanske inte fått den chans som jag ändå har fått vara med om under mina åtta-nio år på högsta nivå. För mig är det en bra relation. Jag pratar med människor där.

Hur nära har det varit att du återvänt dit efter Ajax?

- Vi hade lite kontakt, men det var aldrig riktigt det där trycket.

De har inte riktigt signalerat att ”vi vill ha dig, Tobias”?
- Nej, så har det varit. De var inte riktigt så på som jag kanske hade hoppats. Men de har alltid varit intresserade, det har de faktiskt, men inte riktigt på när jag väl flaggade för att komma hem.

När du och din agent var tydlig med att du skulle lämna Ajax, då låg inte Blåvitt på luren?
- Precis. Men det är fullt förståeligt. De hade sin trupp och valde kanske att värva andra spelare. Det är bara att acceptera, det är inget ont i det. Fotbollen är så.

FAKTA

143 - Tobias Sana

Avsnitt 143 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Tobias Sana. Ett år efter knallskottet mot honom så väntar allsvensk premiär i Göteborg och Sana talar om känslorna inför att återvända dit för match, om rättegången i vintras, om straffet mot den som kastade, om sin reaktion och om MFF-fansens sång om att han kastar spjut. Dessutom om åren i MFF, om tränarskiftena, om när Allan Kuhn inte ens lät honom träna med A-laget, om varför han stannat i klubben och vad Magnus Pehrsson betytt. Tobias Sana berättar även om känslorna för Blåvitt som klubb, varför det inte blev en återkomst när han lämnade Ajax, om turbulensen när han flyttade och att kontroversielle sponsorn Nils Wiberg bad om ursäkt för sina utspel. Sana ger sin syn på vad som gick snett i Ajax, om vad han lärde sig, om känslan att komma med i A-landslaget, om det missade skottet i Berlin och den magiska hösten 2012. 

Publicerad 2017-03-31 kl 06:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå