Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
1v

Seger o Co visste inget om sänkt ersättning: "Förbundet har en jättestor del i detta"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utdrag ur podden med Seger i spelaren ovan.

Efter Nilla Fischers tal på Fotbollsgalan hamnade herrlandslaget i konflikt med förbundet.
Skälet var att SvFF mörkat att man gått ner i ersättning.
- Det var nog en lika stor chock för oss som det var för herrarna. Där förstår man deras besvikelse, säger Caroline Seger i Lundh.

Under måndagen väntar ett nytt avsnitt av intervjuprogrammet Lundh som går i Sportkanalen måndag vid 21:00 och finns även som podcast i gryningen. Gäst är Caroline Seger som är lagkapten för landslaget och ett av ämnena som diskuteras är efterspelet till Nilla Fischers tal på Fotbollsgalan som blottade en konflikt mellan herrlandslaget och fotbollsförbundet.

Nu berättar Caroline Seger om den dåliga relationen med herrlandslaget men även om att inte ens damlandslaget hade en aning om att herrarna gått ner i ersättning så att damerna skulle kunna få mer i ersättning.

- Det var nog en lika stor chock för oss som det var för herrarna. Där förstår man deras besvikelse, för det har ju uppenbarligen gått till så här, det har ju Håkan (Sjöstrand, förbundets generalsekreterare) själv sagt, indirekt, att det har blivit fel, säger Caroline Seger i Lundh.

- Jag tycker att sett till historiken som dam kontra herr har så skulle det varit väldigt bra om den informationen nått oss, och så klart för herrarnas del också. När ett sådant här tal då kommer så kan jag ha en viss förståelse, samtidigt som det inte är riktat specifikt mot herrlandslaget.

Om Andreas Granqvist hade gått ut och talat om att damerna skulle göra något och ni satt i salongen, hur hade du tolkat det? Det är väldigt lätt att man ändå hamnar i det, även om man inte nämner namnet?
- Det är det jag menar, med historien som vi har… Det är ju inte så att herrar och damer har gått hand i hand i svensk fotboll…

Varför har ni inte haft någon dialog? Två landslagskaptener i form av dig och Andreas Granqvist som gått i samma skola - vad är det som gjort att det varit så känsligt?
- Gå tillbaka till Zlatans tid då. Då var det ju helt omöjligt, det fanns ingen som sade något från herrlandslaget och vi försökte fäkta oss fram med alla uttalanden som kom och svischade förbi från hans mun. 

Bland annat hans cykelskämt?
- Precis. Därför tror jag att det har varit svårt att nå ut. Sedan tror jag också att det skapas otroligt mycket skit mellan landslagen på grund av att någon säger något som tolkas fel av någon journalist som då går och ställer frågan till någon i det andra landslaget, man läser det i en tidning och pratar om varandra i stället för med varandra. Därför tror jag att det har varit svårt för oss att mötas, och det är något som jag har eftersträvat hela tiden. Jag vill inget annat… 

Men du borde ju kunna lyfta luren?
- Du vet inte om vi har lite kontakt (skratt).

Nej, men eftersom ni inte är informerade om era respektive avtal…?
- Jag tror att grejen har blivit fel från första början. Det har aldrig funnit någon relation mellan dam och herr från första början… 

Vilket ansvar har förbundet här? För min tolkning är att förbundet velat få det till att de står bakom det här när herrarna har gjort något, att man inte har gett den kredden?
- Jag tycker att förbundet har en jättestor del i detta. Någonstans är det en vädjan förhoppningsvis från båda sidor att det är så här vi vill ha det. Sedan kanske inte vi har tryckt på lika mycket, det vet inte jag, men jag tycker att man borde kunnat sätta stopp för allt det här mycket tidigare. Vi hade kunnat sluppit allt detta, och då hade förbundet sluppit alla grejer.

- För min del är det otroligt viktigt var vi står i dag och vart vi ska i framtiden. Hade vi bara kunnat arbeta tillsammans allihop tror jag vi hade sluppit mycket konflikter och vi hade visat hela Sverige att vi är Sverige, sådana här saker hade inte funnits. Jag tror att man hade kunnat visa många, unga som vuxna, att det inte spelar någon roll om du är flicka eller pojke, du kan lyckas och du ska respekteras oavsett, för alla kan lyckas och spela i landslaget tillsammans. Jag hoppas att det är den vägen vi ska gå.

212 - Caroline Seger

Avsnitt 212 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Caroline Seger. Landslagets lagkapten talar om vad som krävs av Sverige i VM, om att det tidigare spelet inte räckt långt, om att Peter Gerhardsson jobbar med detaljer som aldrig tidigare i landslaget, om betydelsen av att man fått in en riktig mental tränare och om tankarna på att spela vidare i Blågult.

Caroline Seger berättar även om efterspelet till Nilla Fischers tal, om chocken när hon fick reda på att herrarna gått ner i ersättning, om den dåliga relationen med herrlandslaget, om varför damlandslaget spelade ett år utan avtal, om varför man inte strejkade i EM 2017 som en del ville och om ilskan och telefonsamtalet till Håkan Sjöstrand när han gick ut i en intervju och påstod att damlandslaget fått mer än man begärt.

Dessutom ger Seger sin syn på den tunga tiden i Lyon som fick henne att vända hem, om Rosengårds tunga säsong, om hur svenska klubbar halkar efter, om bristen på samarbete i svensk fotboll och om framtiden efter att spelarkarriären är över.

Publicerad 2018-12-03 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons