Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
39v

Sema: ”I år kommer vi gå för SM-guldet"

I fjol skrällde Östersund när man tog sig till Europa League och tog sig vidare från gruppspelet.
I år har man siktet inställt på att vinna SM-guld.
- I år ska vi gå för det, absolut, säger Ken Sema i podcasten Lundh.

Malmö FF är regerande svensk mästare för andra året i rad och AIK har rustat tungt med namnstarka nyförvärv. Men får Östersund som de vill är de med och tampas om Lennart Johanssons pokal i år.

- I år är vi bra, och i år är året som vi ska utmana, absolut. Vi har ett bra lag. Nu har vi varit i allsvenskan i två år och vet hur det är. Vi vet hur nivån är. Vi har spelat i Europa League och har blivit ännu bättre. I år ska vi gå för det, absolut, säger Ken Sema i podcasten Lundh.

Vad tror du om möjligheterna till att lyckas och hålla både Malmö och AIK bakom sig?
- Stora chanser, verkligen. Vi är ett bra lag, och det har vi visat. Vi har vunnit cupen och spelat i Europa League. Vi har också spelat bra i Europa och spelat vårt eget spel. I år kommer vi att gå för det.

Östersund har fått en annorlunda start på årets säsong, då den inleddes med att möta Arsenal i ett dubbelmöte i Europa Leagues sextondelsfinal.

- Det var häftigt så klart att spela mot Arsenal på Emirates. Dessutom vann vi den matchen. Det var stort. Samtidigt var vi rätt nära att gå vidare tycker jag. Vi hade 2-0 i halvtid och det kändes som att vi ar med och gick för det. Du känner att fansen går emot laget och Wenger gör byten och tar in spelarna som ska spela ligacupfinalen till helgen. Han blev lite rädd.

Märkte man det på Arsenal-spelarna, att de var lite skärrade?
- Ja, det kunde man faktiskt göra. Någonstans hade de så mycket att gå på, de kom upp hit och vann med 3-0. Det kändes som att det var rätt säkert. Özil spelade inte, det var lite förkylningar och skador. Det kändes som att det var spelare som inte hade spelat så mycket som spelade. Då kom vi in dit hungriga som fan. Det var en stor match, och skulle vi göra det bra skulle det bli ännu mer hajpat kring laget och en själv. Man kände att man hade allt att vinna.

Hur var känslan när du gjorde ditt mål?
- Det var så mycket som hände i huvudet. Jag skrek av glädje. Det var så mycket och det var inte bara ett ”enkelt” mål. Det var en fin aktion. En långboll från Saman där jag hämtade upp bollen, hamnade felvänd och när jag hamnar i det läget är det en fint som jag brukar göra och som jag har gjort sedan jag var tio år på skolgården. När jag väl gjorde den och kände att jag var förbi kände jag i huvudet att det skulle bli mål om jag skulle få en bra träff. Allt jag tänkte på gick in, och bollen gick i mål på Emirates. Fansen var där, det var hur många ÖFK:are som helst och min mamma och pappa, familjen och syskonen… det var häftigt, otroligt.

FAKTA

185 - Ken Sema

Avsnitt 185 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ken Sema. Östersunds landslagsman talar om drömmen att få spela VM för Sverige, att en chans att nå VM i Ryssland bidrog till att han valde att stanna i allsvenskan, om när Kongo-Kinshasa hörde av sig om landslagsspel, att han siktar på La Liga och Premier League direkt, att ÖFK vill förlänga med honom, att Arsenal var skakat på Emirates vid 0-2 och att ÖFK når Champions League är inte längre något orealistiskt.

Sema berättar om tränaren Graham Potters storhet, om tränarens emellanåt uppflammande ilska, om breven till spelarna på morgonen inför cupfinalen, om känslan att sänka ”sin” klubb IFK Norrköping i finalen, om hur det är att ha en ordförande som Daniel Kindberg och om betydelsen att bo in en stad med få saker som stör fokusen på fotboll.

Ken Sema talar även om stödet från föräldrarna, om när IFK Norrköping dumpade honom utan att höra av sig och han skrev in sig på arbetsförmedlingen, om hur pappan ringde runt och jagade en klubb, om styrketräningen som gav honom fysiken och om relationen med Janne Andersson i dag.

Publicerad 2018-03-14 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons