POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Sema om Kindbergs höga mål: "I dag är det rimligt för ÖFK att vinna SM-guld och gå till Champions League"

Ken Sema anser att Östersund ska ha höga mål.
Han tycker att Daniel Kindberg gör rätt, som sätter press på laget. 
- Det är inte omöjligt längre med Champions League, säger han i Lundhs podcast. 

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg har i flera år pratat öppet om att Östersund i framtiden ska vinna SM-guld, ta sig ut i Europa och så småningom spela i Champions League. Östersund-stjärnan Ken Sema medger att han i början funderade lite över Kindbergs utspel, men att han numera håller med honom om de höga målsättningarna. 

- Han är speciell. Men han är bra. Jag och han har inga problem, jag gillar honom som fan. Han är ärlig och kör med raka rör. Han säger att vi ska vinna allt, säger Ken Sema i Lundhs podcast.

- I början funderade man lite på vad han sade. Men nu är det bara roligt att han håller på. Allt han säger har ju hänt. Han sade att vi först skulle upp i allsvenskan, och det gjorde vi. Sedan skulle vi vinna cupen, det har vi gjort, sedan skulle vi ut i Europa, det har vi gjort. Nu är det Champions League, och det är inte alls omöjligt längre, som det kanske var för två år sedan. Då kunde man känna att vi var nykomlingar, och att säga att vi skulle till Champions League om fem år – det kanske inte är så rimligt. Men i dag är det rimligt att vinna SM-guld och gå till Champions League. Det är inte alls omöjligt. Det är en skön kille, fortsätter han.

Sema anser dessutom att Kindbergs ideer om en kultursatsning, med uppträdanden och olika typer av arrangemang, vid sidan av fotbollen har bidragit till något positivt för laget även på fotbollsplanen. 

- Ja, det gör det faktiskt. Kindberg säger att det kommer göra att vi vinner mer fotbollsmatcher. Man kan undra då hur vi ska vinna matcher genom att sjunga inför 1000 personer. Men kan du göra något som du inte är van vid, då kan man tänka att man på planen när det står 0-0 och någon i laget måste gör något far att man ska vinna, då kommer man våga, för fotbollen är något som vi kan. När det kommer till att sjunga och dansa är vi inte lika bra. Kan vi göra den delen kan vi göra det andra.

Man känner av att en hel del fans till andra klubbar är kritiska och avundsjuka, de pekar på kommunsponsringen och att ni har höga löner som inte syns. Det har säkert nått dig också. Hur ser du på det?
- Sådant stämmer faktiskt inte. Att vi skulle ha så höga löner stämmer inte. Som spelare kommer du inte hit för att tjäna pengar, du kommer hit för att utvecklas. Det är ingen stor stad, det finns inte så mycket att göra, men vi har ett bra lag i fotboll och en bra tränare som är otroligt kunnig. Här kan man börja om och få en ny chans, som många har gjort. Det känns som att alla spelare som har kommit hit har haft något att bevisa sedan tidigare. Ungefär som jag, som inte har spelat i Norrköping men kom hit och fick en ny chans. Nu tar jag chansen, och det har blivit otroligt bra. Du kommer hit för att studsa vidare. Allt det här med att vi har höga löner och så, det tror jag faktiskt inte stämmer.

Hur mycket spelar det in att det inte finns så mycket annat att göra i Östersund och att man kanske blir extra fokuserad på fotboll?
- Jag tror att det spelar in lite. Sedan har det att göra med hur man är som person. Jag älskar verkligen fotboll och har alltid gjort, det har alltid varit fotboll för mig hela tiden. Här är det perfekt, man kommer till träningen, tränar och efter träningen är man hemma ett tag och kanske går till gymmet. Man vill verkligen pusha sig själv till att bli så bra som möjligt. Det är många spelare som kanske inte har haft det här, spelat i en stor stad som Stockholm eller Göteborg och haft mycket annat i huvudet, velat gå ut och festa och sådant. Kommer du hit blir allt annat inte så kul, för det finns inte så mycket att göra. Då blir det fullt fokus på fotbollen. Om det går bra för dig och för laget vill du fortsätta på det spåret.

Lyssna på hela podden i spelaren ovan. 

FAKTA

185 - Ken Sema

Avsnitt 185 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ken Sema. Östersunds landslagsman talar om drömmen att få spela VM för Sverige, att en chans att nå VM i Ryssland bidrog till att han valde att stanna i allsvenskan, om när Kongo-Kinshasa hörde av sig om landslagsspel, att han siktar på La Liga och Premier League direkt, att ÖFK vill förlänga med honom, att Arsenal var skakat på Emirates vid 0-2 och att ÖFK når Champions League är inte längre något orealistiskt.

Sema berättar om tränaren Graham Potters storhet, om tränarens emellanåt uppflammande ilska, om breven till spelarna på morgonen inför cupfinalen, om känslan att sänka ”sin” klubb IFK Norrköping i finalen, om hur det är att ha en ordförande som Daniel Kindberg och om betydelsen att bo in en stad med få saker som stör fokusen på fotboll.

Ken Sema talar även om stödet från föräldrarna, om när IFK Norrköping dumpade honom utan att höra av sig och han skrev in sig på arbetsförmedlingen, om hur pappan ringde runt och jagade en klubb, om styrketräningen som gav honom fysiken och om relationen med Janne Andersson i dag.

Publicerad 2018-03-18 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto