POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Shaaban om hånen från Hammarby-fansen: "Var skitjobbigt"

Rami Shaaban hade en jobbig tid i Hammarby. Bland annat blev han hånad för sin höga lön med tanke på att han inte blev någon succé.
- Jag fick höra från fans att jag inte var vatten värd. Det var skitjobbigt, säger han i Fotbollskanalens podcast Lundh.

2008 skrev Rami Shaaban på ett femårskontrakt med Hammarby. Men tiden i Stockholmsklubben blev allt annat än vad målvakten hade hoppats på. Den förre landslagskeepern hade bland annat stora problem med skador.

Under sin kontraktstid fick Shaaban utstå mycket kritik från Hammarbys supportrar, mycket på grund av den höga lön som han fick när han skrev på för klubben. Mycket av de pengarna skattade dock målvakten bort.

- Jag har ju lärt mig att det egentligen inte spelar någon roll vad jag säger. Om folk tycker att jag har en hög lön, så låt dem tänka så då. I Sverige är det så att du får pengar från försäkringskassan när du är skadad och det blir inte heller full lön. Det var väldigt mycket prat om min lön när jag gick skadad: "Han går bara skadad", liksom. Samtidigt kostade jag inte någonting för Hammarby när jag var skadad. Det var under de första 90 dagarna när jag var skadad som Hammarby var tvungna att betala lönen, tror jag, säger Shaaban i Fotbollskanalens podcast Lundh.

Under Shaabans tid i Hammarby var det kaotiskt och det var stor omsättning på ledar- och ledningssidan i klubben.

- Fansen tyckte självklart att det var skitjobbigt också, det som hände runt klubben. De tänkte väl ut vem de tyckte skulle bära hundhuvet. Det var ungefär: "Rami gör ingenting, men har en jäkla lön".

Hur kände du av det?
- På matcher och så, som jag spelade. Jag fick höra en hel del från mina egna fans, att jag inte är vatten värd. Det var skitjobbigt. Jag hade aldrig varit med om det tidigare. Jag kommer ihåg en uppvärmning när vi mötte Göteborg borta, då var det några som skrek en jäkla massa skit. Jag tänkte: "Vafasen, matchen har ju inte ens börjat". Det var jobbigt.

- Att motståndarfansen skek skit om en, det gav mig energi. Men att höra det från sina egna, det var en chock för mig faktiskt.

107 - Rami Shaaban

Avsnitt 107 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Rami Shaaban. Den förre landslagsmålvakten fick stå i VM-premiären 2006 trots endast en halvlek i Blågult innan dess, och det efter att Andreas Isaksson fått en lätt hjärnskakning. I podden berättar han om tiden i landslaget och under VM 2006 och EM 2008, om de påstådda sprickorna i landslaget, om att försöka bli förstemålvakt för Sverige och vad han anser om den ständiga kritiken mot Andreas Isaksson. Dessutom om den osannolika karriären där han var på väg att lägga av flera gånger, hur han slog ut Isaksson i Djurgården, hur han kunde gå från utlånad till Värtan och till Arsenal på 18 månader och den tunga tiden utan klubb. Ramis Shaaban berättar även om den svåra tiden i Hammarby, om hur klubben ville bryta kontraktet, fansens ilska mot honom, de felaktiga uppgifterna om hans lön samt hur skattemyndigheten tog nästan hela signeringsbonusen från Hammarby.

Publicerad 2016-06-15 kl 15:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå