POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST

Sjöstrand om att SvFF inte lämnar ut siffror: ”Ger den informationen som är väsentlig”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-podden med Håkan Sjötrand i spelaren ovan.

SvFF:s ekonomi är svår att få insyn i.
Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand tycker dock att förbundet ger ut den information som är väsentlig.
- Hur mycket ska offentliggöras och hur mycket ska inte, det måste vi också värna, säger Sjöstrand i podcasten Lundh.

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand är veckans gäst i podcasten Lundh. Där pressas han bland annat om bristen på insyn i förbundets ekonomi av Olof Lundh. Sjöstrand delar dock inte synen av att förbundet är stängt.

- Nej, jag tycker att vi ger den informationen som …

Fast det gör ni ju inte…
- Där kan vi ha olika uppfattningar och det är ok att ibland ha olika uppfattningar. Men enligt mitt sätt att se på det hela så ger vi den informationen som är väsentlig och som behövs.

Varför vill man inte berätta hur mycket Europa League-finalen kostar att anordna?
- Ja, det är ett antal säkerhetsaspekter som gjorde att det blev så.

Absolut, men varför vill man inte berätta?
Givet det och fortfarande är vi inne i en process hur mycket i det hela ska vi ta och inte ta. Det här med transparens exempelvis, man kommer in på det, vad är transparens? Är det liksom att allting ska lyftas ut och så vidare? Ibland är det så, det skiljer sig inte vi i från någon annan verksamhet som din egen verksamhet som du verkar i. Det finns personlig integritet, det kanske finns säkerhetsaspekter och rena affärsuppgörelser som det finns sekretessklausuler på. Hur mycket ska offentliggöras och hur mycket ska inte och det måste vi också värna.

Förstår du att man som utifrån kan känna en viss frustration kring att man inte får någon insyn, egentligen ingen alls?
- Ja, jag kan förstå eftersom att du är väldigt nyfiken också och det ska du ju vara i sammanhanget. Det finns ett intresse och nyfikenhet kring fotbollen för att den är så stor, men återigen finns det vissa affärsuppgörelser där det finns vissa sekretessklausuler mellan parterna. Där skiljer sig faktiskt inte våran verksamhet mot en annan. Om jag tar det avtal jag hade i mitt tidigare jobb med TV4 kopplad till reklam, det låg ju inte ute på stan någonstans.

Inget av det, vare sig ICA eller Svenska Spel som är dina tidigare arbetsgivare eller TV4 är ju en folkrörelse som säger sig vara demokratisk och öppen. Jag stället andra krav på en folkrörelse än vad jag gör på ett börsbolag eller privat bolag eller ett statligt bolag.
- Återigen, bara för att det heter rörelse, så skiljer det sig inte på något sätt annat än att vissa uppgörelser som man gör ändå. Det är vi ju tillsatta för i våra olika roller att kunna hantera. Det innebär per automatik inte att allt bara läggs upp. Som jag sa tidigare, det handlar om personliga avtal och integritet i dem eller affärsuppgörelser eller säkerhetsaspekter. Bara för att det heter rörelse betyder det inte att allt läggs upp. Så ser det ut.

Här hittar du podden med Håkan Sjöstrand

Lyssna direkt här.

iTunes-användare hittar podcasten Lundh här.

Lyssnar här via Acast.

Tv-podden med Sjöstrand kan ses i Sportkanalen måndag 21.15.

190 - Håkan Sjöstrand

Avsnitt 190 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Håkan Sjöstrand. Fotbollsförbundets generalsekreterare talar om vad de sportsliga framgångarna betyder, hans delaktighet i dem när han nu bytt ut tre förbundskaptener under sina år, om det ekonomiska trycket på förbundet, om besparingarna man tvingats till, sponsorjakten och hur man tog sig an publikkrisen.

Dessutom ger han sin syn på att åklagaren ännu inte väckt åtal kring mutförsöket mot Kenny Stamatopoulos, att de misstänkta fortsatt spela fotboll, att det kommit nya misstankarna kring juniorspelare i Syrianska, om den nya lagen och varför Svenska Spel är den enda tänkbara spelpartnern.

Sjöstrand svarar även på kritiken mot förbundets mörkande av siffror, om bristen på mångfald inom förbundet och fotbollsrörelsen, om sin relation med Zlatan, om möjligheterna att Zlatan spelar VM och hur man kunde tappa Saman Ghoddos till Iran.

Publicerad 2018-04-21 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto