Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
42:00

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-podden med Håkan Sjötrand i spelaren ovan.

Sjöstrand om Zlatans spelbolag: ”Han får fatta sina beslut”

Zlatans spelbolagsägande kan sätta stopp för eventuells VM-spel.
SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand har inga åsikter kring hans engagemang.
- Han får fatta sina beslut, säger han i podcasten Lundh.

Zlatan Ibrahimovic har gått in som ägare i ett spelbolag. Det kan i sin tur sätta stopp för svensken, om han skulle vilja göra comeback i landslaget och han blir uttagen. Att vara delägare i ett spelbolag går emot Fifas etiska regler. Det skulle dessutom vara ett potentiellt problem med tanke på att Svenska Spel är en stor sponsor till SvFF.

När generalsekreteraren i förbundet, Håkan Sjöstrand i veckan gästade podcasten ”Lundh” valde att han att inte lägga sig i Zlatans intresse i det aktuella spelbolaget.

- Det vore ju förmätet om jag ska sitta och värdera det hela. Han är så pass klok så han vet vad han gör och han får fatta sina beslut, säger han.

ANNONS

VM i Ryssland är ju på väg. Sverige får ju åka dit som är sponsrat av ett spelbolag, men det finns en diskussion kring Zlatan Ibrahimovic som både är frontfigur och fjärde största delägare i Maltabaserat bolag. Hur går det ihop, att man har så olika regler?
- Först måste man faktiskt hålla isär, oavsett om det handlar om någon speciell spelare så det finns två delar i det hela. Att göra reklam för spelbolag är en sak och det hanteras av nationsförbunden. Däremot när det gäller regelverket att vara delägare, oavsett om man är aktiv eller passiv, är FIFA:s regelverk och det tycker jag att det finns en sundhet i det. Är du aktiv delägare i en spelverksamhet så att du inte kan delta i de matcherna.

Har du och ni på förbundet kollat upp exakt vad som gäller om Zlatan skulle vara med i en svensk VM-trupp den 15 maj kontra att han då ska träda tillbaka som ägare. Vet du exakt hur man ska göra?

ANNONS
- Nej, jag konstaterar bara att det finns ett regelverk som ser ut på det här sättet. Det har jag svarat på i de sammanhangen. Så här ser Fifas regelverk ut, det ska man inte blanda ihop med att göra reklam.

Vad tror du om honom till VM?
- Jag tror egentligen inte någonting. Jag känner liksom att det inte är min uppgift heller.

Fast du har ju varit inne och sagt att för dig är en frisk och motiverad Zlatan given. Det har du ju skrivit i sms till Aftonbladet. Vilket jag kan tycka är lite konstigt att Jannes Anderssons chef säger. Hur ser du på det?
- Här var det massa olika…

Fast det var bara ett sms, vi håller oss till det.
- Tänk dig då, ett litet sms, en mening av flera. Så rycker man ut någonting och så blir det mediala skrivbordsvinklar i det här. Så här ligger det till: Det finns bara en person som tar ut vilka spelare som ska vara med i vårt svenska landslag och det är Janne Andersson och det hanterar han fullständigt utmärkt och gjort det riktigt bra.

ANNONS

Här hittar du podden med Håkan Sjöstrand

Lyssna direkt här.

iTunes-användare hittar podcasten Lundh här.

Lyssnar här via Acast.

Tv-podden med Sjöstrand kan ses i Sportkanalen måndag 21.15.

190 - Håkan Sjöstrand

Avsnitt 190 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Håkan Sjöstrand. Fotbollsförbundets generalsekreterare talar om vad de sportsliga framgångarna betyder, hans delaktighet i dem när han nu bytt ut tre förbundskaptener under sina år, om det ekonomiska trycket på förbundet, om besparingarna man tvingats till, sponsorjakten och hur man tog sig an publikkrisen.

Dessutom ger han sin syn på att åklagaren ännu inte väckt åtal kring mutförsöket mot Kenny Stamatopoulos, att de misstänkta fortsatt spela fotboll, att det kommit nya misstankarna kring juniorspelare i Syrianska, om den nya lagen och varför Svenska Spel är den enda tänkbara spelpartnern.

Sjöstrand svarar även på kritiken mot förbundets mörkande av siffror, om bristen på mångfald inom förbundet och fotbollsrörelsen, om sin relation med Zlatan, om möjligheterna att Zlatan spelar VM och hur man kunde tappa Saman Ghoddos till Iran.

Publicerad 2018-04-18 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto